BIST 10.194
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.434,44
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'yi ayağa kaldıran skandal!

Doping yaptığı iddiasıyla Fenerbahçe'den yollanan yıldız bayan basketçi Diana Taurasi temiz çıktı.

Abone ol

Bayanlar basketbol liginde görülmemiş rezalet... Doping yaptığı iddiasıyla ceza alan ve Fenerbahçe'den gönderilen yıldız oyuncu Diana Taurasi'nin temiz olduğu ortaya çıktı.

Hata yapan Haceteppe Üniversitesi'nin karar verme yetkisinin elinden alınabileceği gündemde. Aziz Yıldırım rezaleti en yüksek mercilere taşıma kararı alırken, muhtemel bir Avrupa şampiyonluklarının güme gittiğini söyledi

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncularından Diana Taurasi'nin B numunesinin sonucu da pozitif çıktıktan sonra ABD'li oyuncunun sözleşmesi feshedilmişti. Ligde oynanan İstanbul Üniversitesi karşılaşmasının ardından kura sonucu doping testine giren Taurasi'nin idrarında yasaklı maddelerden bir tanesine rastlanmıştı.

HER FIRSATTA DOPİNG ALMADIĞINI SÖYLÜYORDU

Her iki numunesinde de yasaklı madde tespit edilen 28 yaşındaki yıldız oyuncu ceza alırken, Fenerbahçe ile yolları ayrılmış ve ülkesine dönmüştü. Ancak, asla doping yapmadığını bir çok röportajında belirten ABD'li oyuncuya iyi haber geldi.

YILDIRIM AÇIKLADI

Hacettepe Üniversitesi'nde hata yapıldığı belgelenirken, bu konuda gerekli açıklamanın Kulüp ve Federasyon tarafından çok yakında yapılacağı duyuruldu.
Zalgirus Kaunas-Fenerbahçe Ülker arasında bu akşam Litvanya'da oynanacak THY Avrupa Ligi maçı için kafileyle birlikte Litvanya'ya giden Başkan Aziz Yıldırım, bu müjdeyi başta DHA Spor Müdürü Faik Gürses olmak üzere beraberindeki basın mensupları ile birlikte paylaştı.

DOPİNG ÜNİTESİ KAPANABİLİR

Bu konuda Cuma günü İstanbul'da basın toplantısı yaparak geniş bir açıklama yapılacağını ifade eden Yıldırım; "Oyuncumuz haklıydı. Bu işin peşini bırakmadık. Elimizde belgeler var. Konuyu Basketbol Federasyonu ile de paylaştık. Onlar da cezayı kaldıracaklarını söylediler. Durumu tam bir rezalet olarak tanımladılar. Bu durum Hacettepe'nin bundan sonra karar verme durumunu zora sokacak. Doping ünitesi kapanabilir. Muhtemel bir Avrupa şampiyonluğumuz güme gitti. Bu konuyla ilgili elimizdeki kesin belgeleri Federasyona sunacağız" diye konuştu.

YILDIRIM BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Aziz Yıldırım'ın yarın Ankara'ya gideceği ve bu konuyu spor bakanı ve başbakan ile de bizzat görüşeceği öğrenildi.

FENERBAHÇE'YE GÖNDERİLEN YAZIDA NELER VAR? KULÜBÜN İLK TEPKİSİ NE OLDU? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

FENERBAHÇE'YE GÖNDERİLEN YAZI

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın ABD'li eski oyuncusu Diana Taurasi'ye dopingli madde kullandığı gerekçesiyle verilen tedbir kararının kaldırıldığını açıklayan Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği yazı şu şekilde:

"Kurulumuzca, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından yapılan doping testi sonucunda, idrar numunesinde "Modafinil Metaboliti" maddesi bulunan sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında, Dopingle mücadele yönergesi kapsamında, müsabakalara katılmasının yasaklanması için10.12.2010 tarih ve 39 sayı ile tedbir kararı verilmiş, bilahare anılan yönerge çerçevesinde B numunesi açılmış ve yine pozitif sonuç alınmasını takiben savunma ve karar sürecinin devamı sırasında, bu defa Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi Başkanlığı'ndan gelen yazı ve bu yazıyı tarafımıza bildiren TBF Sağlık Kurulu'nun 15.02.2011 tarih ve 36 sayılı bilgi yazısında, Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından, sporcu tarafının teknik savunmasının incelenmesi sonucunda A ve B numunelerine ait analiz sertifikalarının geri çekilmesine karar verildiği kurulumuza bildirilmiştir. Konu bu çerçevede değerlendirilmekme, anılan tedbir kararına yönelik şartların ortadan kalkması ve sporcu ve kulübünün mağduriyetinin söz konusu olmamasına yönelik olarak kurulumuzca verilen 10.12.2010 tarih ve 39 sayılı, sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında verilen tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmiştir."

FENERBAHÇE 'REZALET' DEDİ

Yapılan açıklamanın ardından Fenerbahçe resmi siteden 'Rezalet' başlığı ile şu açıklamayı yaptı:

"Kulübümüzün, Kadın Basketbol Takımımızın ve sporcumuzun bu şekilde mağdur edilmesinin hesabını kim verecek? Bu sorunun cevabını beklerken; önümüzdeki günlerde konuya dair bir basın toplantısı yapacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz."