BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar Yüksel Caddesi'nde buluştu

Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Yüksel Caddesi'nde düzenlediği programda kadın cinayetleri protesto edildi.

Abone ol

Ankaralı kadınlar, Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde bir araya geldi. Yüksel Caddesi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Özgür, eşit ve hiçbir ayrımcılığın olmadığı, insanın insan olarak değer bulduğu günlere hep birlikte ulaşacağız” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde Ankara Çankaya Belediyesi, Yüksel Caddesi'nde bir program yaptı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda, şiddete kurban giden kadınlar da unutulmadı.

Çankaya Belediyesi’nin, kadına yönelik şiddete, ayrımcılığa karşı bilinç yaratmayı hedeflediğini belirten Başkan Taşdelen, “Çankaya, Mustafa Kemal’in, eşit yurttaşlığın sembolüdür. Bizler kadına, Atatürk’ün 90 yıl önce gösterdiği şekilde, hak ettiği yeri vermeliyiz. Bunun için öncelikle erkeklerin o bilinç düzeyine ulaşması gereklidir” diye konuştu.

“ARTIK SEVİNÇLERİ PAYLAŞALIM”

Cinsiyet, kimlik, inanç ve siyasi görüş gibi nedenlerle hiç kimsenin ayrıma uğramadığı bir Türkiye hayal ettiğini vurgulayan Başkan Taşdelen, “Her gün aklımızın almayacağı olayların yaşandığını duyuyoruz. Bizler, Başka Özgecan Aslan’ların olmaması için, artık acıları değil sevinçleri paylaşabilmek için, Mustafa Kemal’in yolundan yürümeye kararlıyız” dedi.

Konuşmasını, “Kadına, zulüm ve baskı olmasın ki o kadınlar özgür dünyayı özgür bilinçleriyle yaratabilsinler” sözleriyle bitiren Taşdelen, kendisini dinleyen kadınlardan büyük alkış aldı.

“ÖZGECAN ASLAN ARAMIZDA”

Grup Alegria’nın müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte, kadınlar, “Özgecan Aslan”, “Ayşe Paşalı”, “Münevver Karabulut”, “Pippa Bacca” isimleri okunduğunda hep birlikte “aramızda” diyerek, kadın cinayetlerini bir kez daha protesto etti.

Etkinlik, Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Spor Kulübü’nün dans gösterisinin yanı sıra, Tiyatro Algı’nın “Renkler ve Virtüöz Kadınlar” başlıklı pantomim gösterisi ve şiir dinletisiyle devam etti. Serbest kürsünün de kurulduğu etkinlikte, Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri’nde okuma yazma eğitimi alan kadınların, “Okuyamayan Kadının Bakışı” başlıklı konuşmalar yaptı, dileyen kadınlar da söz aldı.

Hoy-Tur’un da gösteri yaptığı ve Yüksel Caddesi'nde gün boyu süren etkinlikte Ankara Sinema Akademisi’nin ve Çankaya Belediyesi’nin ortak çalışması olan “Şiddet Mağdurları” temalı fotoğraf sergisi de gezildi.