BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.384,77
HABER /  DÜNYA

Kadınlar yol kapattı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, İslamköy Mahallesi sakinleri, kömür işletmesini protesto etmek için serbest bölge yolunu bir süre trafiğe kapatt...

Abone ol

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, İslamköy Mahallesi sakinleri, kömür işletmesini protesto etmek için serbest bölge yolunu bir süre trafiğe kapattı.
Kömür işletmesinden havaya karışan kömür tozları yüzünden nefes alamadıklarını ifade eden kadınlar, balkonlarına çamaşır asamadıklarını, astıkları çamaşırların da 5 dakika içinde simsiyah olduğunu belirtti. İslamköy sakinleri, kirliliğin yanı sıra uzun süredir hastalıktan kurtulamadıklarını ifade ederek, bu meseleye çare bulunana kadar eylemlerinin devam edeceğini söyledi.
Öğleden sonra saat 14.00 civarında toplanmaya başlayan İslamköylüler, 2 saat boyunca yolu trafiğe kapattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, olay yerine gelerek, köylülerle görüştü. Kömür işletmesi hakkında defalarca işlem yaptıklarını ifade eden Yılmaz, ‘’Protestonuzda haklısınız. Biz yanındayız, sizi destekliyoruz, fakat haklı iken haksız duruma düşmeyin. Hastası olan var, acil işi olan var. Bu size yakışmaz. Burada yaşananları bakanlığa da videolarla ve raporla bildirdik. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz’’ dedi.