BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  EKONOMİ

Kadına eve dönüş yasası

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik tasarısına DTP'li yorumu böyle:

Abone ol

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, kadınların, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıda, hak kayıpları nedeniyle iş yaşamından çekilebileceğini belirterek, ''Bu tasarı, kadınlar için eve dönüş tasarısıdır'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı üzerinde söz alan Kışanak, tasarının, sosyal devlet olma anlayışıyla çeliştiğini savundu. Tasarıda, kadınlara tanınan haklarda geriye gidiş olduğunu ifade eden Kışanak, bu nedenle kadınların iş yaşamından çekilmeyi düşünebileceğini kaydetti.

Kışanak, tasarıyla kadınlara ''Çalışma evine dön'' denildiğini iddia ederek, ''Bu tasarı, kadınlar için eve dönüş tasarısıdır'' dedi.

''KOOPERATİF ÜYESİ BİLE...''

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de tasarıda, Anayasa Mahkemesinin iptal kararına aykırı noktalar bulunduğunu belirterek, ''Bunu, 3. kez konuşmak durumunda kalmayalım'' diye konuştu.

Memurları, daha fazla emekli maaşı verildiği için imtiyazlı, ''Bir eli yağda bir eli balda'' gibi göstermenin doğru olmadığını ifade eden Özyürek, ''Memur emeklileri, biraz daha fazla ücret alıyorlar. Ama biz bunun, BAĞ-KUR'luların düzeyine indirilmesini değil, Bağ-KUR'luların memurların düzeyine çıkarılmasını istiyoruz. Sefalette değil, refahta ve zenginlikte eşitliği savunuyoruz'' dedi. 

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da tasarının yasalaşması halinde, sistemin daha da karmaşık hale geleceğini ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, tasarının tümü üzerindeki görüşmelere yarın devam edileceğini belirterek, komisyon toplantısını sonlandırdı.

Toplantının ardından Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştü. İpekçi, gazetecilerin yıpranma hakkının yeniden tasarıya eklenmesini istedi.