BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

Kadın teröristin şaşırtan itirafları

Yaşlı bir adamla evlenmemek için PKK'ya katıldı. 14 yıl sonra bu kez evlenmek için kaçtı.

Abone ol

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Hamdiye Demir, güvenlik güçlerine itiraflarda bulundu. 1992 yılında Şırnak’ın İdil İlçesi Yolaçan Köyü'nde otururken babasının kendisine baskı yaparak komşu köyden yaşlı bir adamla evlendirmek istemesi üzerine aynı yıl örgüte katıldığını söyledi.

Demir, “Bu kişiyle evlenmek yerine, hiçbir sempatim olmayan örgüte katılmaya karar verdim. O tarihte 18 yaşındaydım. Evlendirilmek istendiğim kişi yaşça benden çok büyüktü. Çaresiz kaldığım için kaçış yolu olarak PKK’yı gördüm. İdil’den 5 bayan ile asfalt yola geldik. Örgüt mensupları üzerimde hiçbir belge olmadan beni geceleyin Habur Sınır Kapısı'ndan geçirip Zaho’ya götürdü'' dedi.

Demir, 14 yıl kaldığı PKK kamplarından bu kez sevgilisi ile evlenebilmek için birlikte kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğunu anlattı.

Demir, "Halka kadın hakları ve kadınların PKK tarafından yürütülen silahlı mücadelesine siyasi destek kazandırmak için çalıştık. Ancak, kadınlar için faaliyet yürüttüğüm sırada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde örgütten kaçıp Celal Talabani denetimindeki Ranya kasabasında peşmergelere teslim oldum. Ardından IKDP tarafından Türkiye’ye teslim edildim, pişmanım. Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra yetki karmaşası nedeniyle örgütten yüzlerce bayan kaçtı. Kadınların örgütteki emeği erkekler tarafından kendi başarıları gibi lanse edildi." dedi.