BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  DÜNYA

Biz bu yaptırımlara alıştık

ABD'nin İran'a yönelik yaptırım kararlarına Tahran'dan "biz bunlara alışkınız" yanıtı geldi.

Abone ol

İran Meclis Başkanı Gulamali Haddad Adil, ABD'nin ülkesine 27 yıldır yaptırım uyguladığını, yeni yaptırım kararının İran'ı etkilemeyeceğini söyledi. Meclisin bugünkü oturumunda ABD'nin yaptırım kararına değinen Haddad Adil, ABD'nin İslam devriminden sonra ülkesine yaptırım uygulamaya başladığını hatırlatarak, "Amerika hala eski yolda yürüyor. Bu yaptırımlar İran halkını etkilemeyecek. Çünkü İran halkı, ABD yaptırımlarına alıştı" dedi.

"ABD, İran halkının bundan 28 sene önce Amerikan hakimiyetine son vermek ve ülkemizin iç işlerine karışmasını engellemek için devrim yaptığını anlamalı" diyen Haddad Adil, İran devriminin asıl mesajının bu olduğunu, ABD'nin bu mesajı anlamadığı sürece iki ülke ilişkilerinde hiçbir gelişme yaşanmayacağını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi, İran'a kitle imha silahı yapmasına yardım edecek biçimde destek veren şirket, kuruluş veya devletlere yaptırım uygulanmasını öngören yasayı benimsemiş, Senatodan da tartışılmadan geçen yasayı ABD Başkanı George Bush onaylamıştı.