BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29
HABER /  SPOR

Bu da en hızlı tuş rekoru

Dünya Şampiyonası'ndaki tek bayan güreşçimiz Zeynep Yıldırım, en hızlı tuş rekoru kırdı

Abone ol

BU da sporcu talihsizliği... Dünya Şampiyonası’ndaki tek bayan güreşçimiz Zeynep Yıldırım’ın Çin’e gelirken yaşadığı şansızlıklar mindere de yansıdı. Güreşçimiz büyük maceralardan sonra 19 saatte Çin’e geldi, 45 saniyede tuş olup tribüne çıktı.

55 kilo güreşçimiz, elinde uçak bileti olmasına rağmen az daha şampiyonaya gelemeden eleniyordu. Zeynep’in elinde Ankara-İstanbul-Pekin-Guangzhou şeklinde uçak bileti vardı. Ancak Zeynep, Ankara’dan değil, İstanbul’dan yolculuğa başlamak isteyince başına gelmedik kalmadı.

Ankara’dan çıkış yapmadığı için tüm bağlantıları iptal edilen güreşçimize, "Siz Ankara’dan uçağa binmediğiniz için yedek yolcu aldık. Uçakta yer de yok. Bu nedenle uçamazsınız" denince Ankara’dan gelen antrenörü Nadir Uğrun Perçin, uçağın dolu olması nedeniyle kendi bilet rezervasyonunu sporcusu lehine iptal edip Zeynep’in tartıya yetişmesini sağladı.

Böylece Zeynep Yıldırım, şampiyonaya gidemeden elenecek olmanın heyecanı içinde antrenörünün uçaktaki koltuğunda Çin’e gelip tartıya yetişebildi. Perçin tartısında bulunamayıp, antrenman da yaptıramadığı sporcusunun maçından ancak 10 saat önce Çin’e gelebildi.

Sporcumuz bu yol şansızlıklarını Rus güreşçi Natalia Golts ile yaptığı ilk maçında da yaşadı. Rus rakibi Zeynep’i 45 saniyede künde ile tuşladı, tribüne gönderdi.