BIST 9.974
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.429,08
HABER /  GÜNCEL

Kadın şoka girdi sadece 7 saniye sürdü

İstanbul Nişantaşı'nda bir gaspçı, yaşlı bir kadını takip ederek apartmana girdiği sırada gasp etti.

Abone ol

Kadının 7 saniye içerisinde gasp edilme anı ise güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

Olay, geçtiğimiz hafta saat 21.00 sıralarında Şişli Nişantaşı’nda meydana geldi. İddiaya göre, kendisine hedef olarak yaşlı ve savunmasız kadınları seçen bir şahıs, yılbaşı haftasında lüks semtlere dadandı.

UZUN SÜRE OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI

Nişantaşı’nda alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek isteyen 74 yaşındaki Ülkü Dülger, gaspçının son kurbanı oldu. Dülger çantasından anahtarını çıkartarak apartmanına girdiği sırada gaspçı da arkasından içeri daldı. Gaspçı, 7 saniye içerisinde Dülger’in çantasını ve parmağındaki evlilik yüzüğünü çalarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Dülger ise uzun süre olayın şokunu atlatamayarak ayağa kalkmaya çalıştı. Ayağa kalkmayı başaran yaşlı kadın, yardım istemek için dışarıya çıktı. İmdadına ise komşuları yetişti. O anları komşusuna anlatırken bile hala korku içinde olduğu görüldü. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Olayın ardından yaşlı kadın durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimler harekete geçerek gaspçının yakalanması için özel bir ekip kurdu. Ekip ilk olarak olayın gerçekleştiği apartmandaki güvenlik kameralarını ardından da Nişantaşı’nı adeta ablukaya alarak incelemelere başladı. İncelemelerin ardından gaspçının kimliğinin Aziz Budak olduğu belirlendi. En nihayetinde Budak, devriye gezen polis ekipleri tarafından nefes kesen kovalamacanın ardından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Budak’ın yakalanmasıyla Nişantaşı sakinleri de rahat bir nefes aldı. Gaspçı Aziz Budak ise polis merkezinde ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.