BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kadın çoraplı soygun

İstanbul Sultangazi’de, başlarında kadın çorabı bulunan 4 kişi, taşla camını kırdıkları kuyumcu dükkanından yaklaşık 3 kilo altın alıp kaçtı...

Abone ol

İstanbul Sultangazi’de, başlarında kadın çorabı bulunan 4 kişi, taşla camını kırdıkları kuyumcu dükkanından yaklaşık 3 kilo altın alıp kaçtı. Soygunculardan biri, olay yerinden 4 sokak ötede vatandaşlar tarafından yakalandı.
Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Akın Kardeşler Kuyumculuk, yüzlerini kadın çorabı ile gizleyen 4 kişi tarafından soyuldu. İşyeri sahipleri Yaşar Akın, eşi Birgül Akın ve kardeşleri dükkanda oturdukları sırada, yüzlerini kadın çorabı ile kapatan 4 kişi, dükkanı kaldırım taşları ile taşlamaya başladı. Kaldırım taşları ile vitrin camını üçüncü denemede kırmayı başaran hırsızlar, hemen vitrindeki bilezik ve yüzükleri toplamaya başladı. Silah kullanmayan, içeriye dahi girmeyen zanlılar, yaklaşık 3 kilo altını çalarak kaçmaya başladı.
İşyeri sahibi Yaşar Akın’ın peşlerinden koştuğu zanlılardan biri, 4 sokak ötede vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Üzerinden bir miktar altın çıkan zanlı, verdiği ifadede diğer zanlıların da kimliğini itiraf etti. Kimlikleri tespit edilen diğer zanlılar, polis tarafından her yerde aranıyor.
İşyeri sahibi Birgül Akın, “İçeride oturuyorduk. Vitrin camına taş attılar ve altınları alıp kaçtılar. Ben müdahale etmeye çalıştım. Ancak dinlemediler. Parmağımı o sırada cam parçası kesti” dedi. İşyeri sahibi Yaşar Akın’ın kardeşi Gönül Sönmez ise, soyguncuların başında kadın çorabı olduğunu ve altınları alıp kaçtıklarını söyledi.
Olayla ilgili inceleme sürüyor.
(İHA)