BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Kadın cinayetlerine dur dediler

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 8 Nisan 2013 günü arkadaşı tarafından öldürülen Fatma Atagün’ün duruşmasına katılan ‘Kadın cinayetlerini durdu...

Abone ol

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 8 Nisan 2013 günü arkadaşı tarafından öldürülen Fatma Atagün’ün duruşmasına katılan ‘Kadın cinayetlerini durduracağız platformu’ üyeleri kadın cinayetlerini protesto etti.
‘Kadın cinayetlerini durduracağız platformu’ üyeleri, Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. 8 Nisan 2013 günü Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde öldürülen lise öğrencisi Fatma Atagün’ün duruşmasına katılmak üzere Diyarbakır Adliyesi’ne gelen kadınlar, kadın cinayetlerine dikkat çekerek, cinayeti işleyenlerin ağır bir şekilde cezalandırılmaların istedi. Platform üyeleri adına açıklama yapan Elif Kara, öldürülen her kadının ardından acı ve öfkelerinin katlanarak artmakta olduğunu söyledi. Kara, kadın cinayetlerinin durdurulması için hükümet yetkililerine seslenerek, “Fatma Atagün kardeşimizin katilinin ve diğer katillerin en ağır cezalarla yargılanması için adalet çığlığımızı sokaklara, meydanlara, adliye önlerine taşımaya devam ediyoruz. Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleriyle çıktığımız bu yolda adalet yerini buluna kadar yılmadan mücadele edeceğiz. Kadınları korumak için polisimiz yok diyen hükümet, öğrenci evlerini denetlemek için tüm imkanlarını seferber edeceğini bildiriyor. Bir çok kadın öğrencinin öldürülmesine zemin hazırlar nitelikte açıklamalar yapılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 20 bin boşanmayı engelleyeceklerini bildiriyor. Kadınların hayatları konusunda hiç endişelenmeyen hükümet, kadınların yaşamlarını kısıtlama konusunda inanılmaz bir çaba içerisine giriyor. Ancak sizlerde şunu çok iyi bilin ki, kadınların öldürülmeden önce korunması, kadın katillerinin müebbet hapis cezası ile yargılanması ve kadını hedef gösteren politikaların durdurulması için mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.
‘Kadın cinayetlerini durduracağız platformu’ sözcüsü Elif Kara, Diyarbakır ve Siirt’te öldürülen kadınlarının yakınlarıyla beraber olduklarını ifade ederek, “Bugün burada geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da evinin balkonunda atılarak öldürülen Güldane Poçak’ın ailesiyle birlikteyiz. Yine, Siirt’te mücadelemizle katilin ceza almasını sağladığımız Esin Işık’ın ailesiyle birlikteyiz. Fatma Atagün’ün katili en ağır cezayı alana dek, bu davanın peşinde olduğumuzu buradan bir kez daha duyuruyoruz, kadın kardeşlerimizi ölmesin” diye konuştu.

“KADIN CİNAYETİ TERÖR EYLEMİDİR”
Platform üyelerine destek amaçlı açıklamaya katılan 3 yıl önce Siirt’te eşi tarafından öldürülen öğretmen Esin Işık’ın annesi Fahriye Işık ise, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, kadın cinayeti işleyenlerin ağır bir şekilde yargılanmasını istedi. Işık, “Kadın cinayetini işleyenler hücrelerde çürüsünler. Ağır cezalar alsınlar ki, bir daha anneler gözyaşı dökmesin. Başbakan, annelerin gözyaşlarını durduracağını söyledi. Kadın cinayetlerini işlemek terör eylemidir” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardında platform üyeleri Diyarbakır Adliyesi’nde görülmekte olan Fatma Atagün’ün duruşmasını takip etmek için adliye binasına gitti.
(İHA)