BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kadın cinayetleri protesto edildi

İzmir’in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğretim görevlisi Serpil Erfındık’ın koruma kararı bittiği gün boşandığı eşi tarafın...

Abone ol

İzmir’in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğretim görevlisi Serpil Erfındık’ın koruma kararı bittiği gün boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayını protesto etmek için, mesai arkadaşlarıyla 62 platform ve sivil toplum kuruluşunun üyeleri yürüyüş düzenledi.
Kadın cinayetlerini önlemek isteyen 62 platform ve sivil toplum kuruluşu üyeleriyle birlikte, Serpil Erfındık’ın mesai arkadaşları, ellerindeki karanfillerle DEÜ rektörlük binası önünde toplandı. Siyah kurdele takan grup üyeleri Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Burada kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar atarak, cinayetlere kurban giden kadınlar için saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklamasını grup adına DEÜ öğrencisi Açelya Bayraktar yaptı. Basın açıklamasında Bayraktar, ”Bugün burada toplanma sebebimiz hunharca işlenen bir cinayetin kurbanı olan Serpil Erfındık hocamıza ve diğer korunma isteyip korunamadığı için yaşam hakkı elinden alınan kadınlarımıza yenilerinin eklenmesini önlemektir. Yakın koruma talebi değerlendirilmiş olsaydı, hocamız ve korunma isteyen diğerleri aramızda olacaklardı. Devletin tüm birimlerinin üzerine düşen görevi yerine getirip yurttaşlarına sahip çıkması bir gereklilik değil zorunluluktur. Kadın hakları insan haklarından ayrı değildir fakat giderek artan kadına yönelik cinsiyet kıyımıyla artık önceliklidir. İnsan hakları devletin koruma alanına giren haklardır. Bu alanla ilgili devlet düzenleme yapma yetkisine sahip değildir. İnsanın insanca yaşaması için gerekli önlemleri almaktır, devletin görevi ve bunların başında yaşam hakkı gelir ” dedi.
(İHA)