BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  DÜNYA

Meclis’teki açlık grevi bitti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutuklu milletvekilleri için başlattıkları açlık grevine ...

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutuklu milletvekilleri için başlattıkları açlık grevine son verdiklerini açıkladı.
Tuncel ve HDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel Meclis’de basın toplantısı düzenledi. Tutuklu milletvekilleri için açlık grevine girdiklerini hatırlatan Tuncel, “Biz aslında Türkiye’nin kuruluşundan beri ikili hukukla hep karşılaştık. Türkiye’de ayrı bir hukuk uygulandığını, Türkiye’de yaşanan çatışmanın Kürt sorununun asıl nedeni olduğunu dile getirdik” ifadelerini kullandı.

"HUKUK MÜCADELESİ DEVAM"
Tuncel şöyle konuştu:
“Sadece Anayasa Mahkemesi’nin ‘milletvekillerini bırakın’ kararı değil, gerekçesinde ortaya çıkardığı sadece seçilenin değil,seçenin haklarını gasp etmesi bakımından da önemlidir. 5 milletvekili arkadaşımızın değil, Hatip Dicle’yi burada anmak istiyoruz. Onunda seçme hakkı elinden alınmıştır. Seçildiği halde milletvekili gasp edilmiştir. Onu seçenin hakları da gasp edilmiştir.”
Tuncel, kendilerini kanun teklifi hazırladıklarını söyleyerek, 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu 108. maddesinde yapılan bir değişiklik olduğunu ve milletvekili olanlar serbest bırakılır’ ek maddesini önerdiklerini ifade etti.
Tuncel açlık grevine de son verdiklerini belirterek tutuklu vekillerle ilgili hukuk mücadelesinin devam edeceğinin sözlerine ekledi.
(İHA)