BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.405,65
HABER /  SAĞLIK

Kadın çantası tuvaletten çok daha kirli!

Yapılan bir araştırmada kadın çantalarının ortalama bir tuvaletten daha pis olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Yapılan testlerde çanta kollarının beşte birinin bakterilerin yaşaması için elverişli olduğu ve bunun da insan sağlığı açısından risk oluşturduğu belirtildi.

Araştırmada ayrıca ortalama bir çantada taşınan el kreminin en kirli kalem olduğu, el kremi veya el kremi şişesinin ortalama bir tuvalet klozetinden çok daha fazla bakteri taşıdığı ifade edildi. Ruj ve rimel paketinin de çok az daha iyi durumda olduğu belirtildi. Initial Washroom Hygiene tarafından yapılan testlerde deri çantaların en çok bakteri taşıyan çanta türü olduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre bu tür çantaların süngersi dokusu bakterilerin gelişmesi ve yayılması için en uygun ortam sağlıyor.Uzmanlar kadınlara düzenli olarak el ve çantalarını temizlemeyi tavsiye ediyor. Bunun için antibakteriyel mendil ve jellerin kullanılabileceği ifade edildi.

Initial Hygiene Teknik Müdürü Peter Barratt "Çantalar ellerimiz ve diğer birçok yüzeyle sürekli temas halinde. Bundan dolayı değişik mikropların geçmesi yüksek risk oluşturuyor ve özellikle el çantaları çok nadir temizleniyor. Bunların önüne geçmek için düzenli olarak ellerin temizlenmesi gerekiyor" dedi.Bu araştırmadan önce yapılan bir araştırmada işyeri mutfaklarının kirliliğine dikakt çekilmişti. Bu araştırma da yine Initial Washroom Hygeine tarafından yapıldı.