BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kadıköy’deki eylemler gece de sürdü

Kadıköy’de, izinsiz gösteri yapan eylemciler, ortalığı savaş alanına çevirdi. Gece saatlerinde de süren eylemler sırasında fenalaşan bir pro...

Abone ol

Kadıköy’de, izinsiz gösteri yapan eylemciler, ortalığı savaş alanına çevirdi. Gece saatlerinde de süren eylemler sırasında fenalaşan bir protestocuya ulaşmak isteyen ulaşmak isteyen ambulans zor anlar yaşadı.
Hatay’da izinsiz gösteri sırasında bir apartmanın çatısından düşerek hayatını kaybeden Ahmet Atakan adına Kadıköy’de yapılan korsan gösteriler, gece saat 03.00 sıralarına kadar devam etti. Yüzleri maskeli göstericiler, Altıyol’da bazı sokaklara barikat kurarak trafiğe kapattı. Kadıköy’deki AK Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Kurdukları barikatlarda ateş yakıp polise molotof ve taşla saldıran eylemciler, çevik kuvvet timlerince dağıtıldı.

KADIKÖY’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI
Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği grup, taş atarak karşılık verdi.
Ahmet Atakan’ın ölümünü bahane ederek polisle çatışan göstericiler, sloganlar atarak eylemlerini gece yarısına kadar sürdürdü.
Polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan göstericilerden bazıları güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

AMBULANS, GÖSTERİCİLERİN KURDUĞU BARİKAT NEDENİYLE HASTAYA ULAŞAMADI
Öte yandan eylemciler tarafından revire dönüştürülen Süreyya Opera Salonu’nda biber gazından etkilenen bir gösterici fenalaştı. İlk müdahalenin ardından olay yerine 112 Acil Servis ekibi istenirken, ambulans göstericilerin yola kurduğu barikat nedeniyle opera binasına ulaşamadı. Binanın arka tarafına güçlükle ulaşan sağlık ekipleri, yaralı göstericiyi alarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti.
(İHA)