BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de Sivas katliamını anma mitingi

İstanbul'da, Kadıköy'de Sivas katliamında ölenleri anmak için yapılan gösteriye binlerce kişi katıldı. Gösteride Gezi Parkı eylemlerine de destek verildi.

Abone ol

İstanbul'da, Kadıköy'de Sivas katliamında ölenleri anmak için yapılan gösteriye binlerce kişi katıldı. Gösteride Gezi Parkı eylemlerine de destek verildi.

Sivas katliamı ve Gezi Parkı gösterilerinde ölenler için saygı duruşuyla bşlayan mitingde konuşan, İstanbul'a yapılacak 3. Köprünün isminin Yavuz Sultan Selim olmasını kabul etmediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün yapılacak başka büyük projelere Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı Veli isimlerinin verilebilineceğini söylediğini hatırlatan Bülbül, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bülbül, Cumhurbaşkanı Gül'den talepleri olduğunu belirterek "Sivas'taki üniversitenin adını Pir Sultan Abdal üniversitesi yap, Hacı Bektaş ve Dua Bilimleri Üniversitesi kur, Tunceli ismi bir askeri operasyon ismidir, Dersim yap. Dersim'deki üniversitenin adını Seyit Rıza Üniversitesi yap" dedi.

'Bu tarihe sahip çıkmak zorundayız'

Bülbül muhalefete bir araya gelme çağrısında bulundu ve Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğraması konusunda da, 'Bu tarihe sahip çıkmak zorundayız' dedi.

Mitinge katılan sanatçı Arif Sağ Gezi Parkı eylemleri için "Bu çocuklar bize ders verdi. 'Sizin 70 senede yapamadığınızı biz bir gecede yaptık' dediler. Siyasi eğitmen de oldular bizim için. Onlardan resmen ders alıyoruz. Umuyorum ki, bu ülkeyi yönetenler de bir nebze olsun ders alırlar. Ama görülüyor ki, ders almıyorlar." dedi.

CHP İstanbul Millekvekili Sanatçı Sabahat Akkiraz ise, "Başbakan, 'Alevi kardeşlerimiz' diyor. Nasıl kardeşsek? Bizim davamız, yolumuz, direncimiz var. Yakına bak, Sivas'a bak Kerbela'ya bak, Gezi'ye bak." diye konuştu.