BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Polise talimatı veren benim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da düzenlediği mitingde geçen hafta Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesinde talimatı kendisinin verdiğini söyledi. Erdoğan,'Polise talimatı kim verdi?’ diyorlar. Ben verdim" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da düzenlediği mitingde geçen hafta Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesinde talimatı kendisinin verdiğini söyledi.

Erdoğan partisinin "Milli İradeye Saygı" adıyla düzenlediği mitingler dizisinin Ezurum ayağında, "Yurt dışından döndüm baktım hala ordalar. Tahammül sınırım aşıldı. İçişleri Bakanı’ma ‘24 saat içinde orayı temizleyeceksiniz’ dedim. ‘Ardından da parkı temizleyeceksiniz’ dedim. 'Polise talimatı kim verdi?’ diyorlar. Ben verdim, evet ben verdim" dedi.

Erdoğan, “Dün yine böyle bir şeye tesebbüs ettiler. Polis uyardı sonra mecbur kaldı çıkardı. Sen yasaklı yerlerde bunu yapmaya yeltenirsen sana su da sıkar gaz da sıkar. Kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı yok” şeklinde konuştu.

'Sosyalist geçinenler'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Twitterla sadece yalan haber yayıldığını, söyledi ve "Hepsi biraraya gelsin üzerimize yürüsünler, Allah'ın izniyle 'Ya Fettah' der bu tezgahların hepsini alt üst ederiz. Şundan hepiniz emin olun millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bu oyunu bozdu. " dedi.

Erdoğan, "Bunlar, güya sosyalist ama milleti böyle tahkir ederler. Bu sosyalist geçinenler var ya, bunları şöyle arayın, çoğu şimdi Bodrum'dadır, yatlarındadır bunlar. İstanbul'dan tanırım bunları, sözde sanatçılarını da aydınlarını da tanırım. Bunlar, o çığırtkanlık yapan var ya, 'Mesele Gezi Parkı değil, hala anlamadın mı' diyen var ya, bunlar yeri geldiği zaman Boğaz'a karşı viskiyi yudumlamasını da çok iyi bilirler. Eğer sosyal adalet arıyorsanız AK Parti'dedir." ifadelerini kullandı.

Mezhep gerilimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "CHP Genel Müdürü" diye seslenen Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi Almanya'ya ve Hollanda'ya şikayet ettiğini' söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve 'hemşehrisi bir milletvekilinin' Alevi-Sunni gerilimi çıkartmak için provakosyonlar yaptığını savunan Başbakan, "Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin." dedi.

Türk bayrağı üzerinde herhangi bir loga ya da işaret taşımayacaklarını söyleyen Erdoğa, "Bayrak yasasının amil hükmü de budur. Sadece şu alandaki bayraklar. Ama üç hilali de açarız derseniz o da Osmanlı'nındır, onunla da gurur duyarız." diye konuştu.