BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,09
HABER /  GÜNCEL

Eşcinseller Taksim'de yürüdü

Gezi Parkı eylemlerine destek çıkan slogan da atan eşcinseller onur yürüyüşü yaptı.

Abone ol

24-30 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan 21. LGBT Onur Haftası etkinlikleri kapsamında 4’ncü ’Trans Onur Yürüyüşü’ Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yapıldı.

Gezi Parkı eylemlerine destek sloganlarının atıldığı eylem renkli görüntülere sahne oldu. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve bazı sanatçılar da destek verdi.

Taksim Tramvay Durağından toplanan yaklaşık 3 bin kişi, ’Transfobiye, homofobiye ve bifobiye karşı sık sık ses çıkaran LGBT bireyler, Yürüyelim ayol" anonsunun ardından Tünel’e doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi’nde zaman zaman oturan eylemciler, "Her yer Taksim her yer direniş", "Susma haykır eşcinseller vardır" sloganları attı. Eylemciler Emek Sineması’nın önüne geldiklerinde , "Emek bizim İstanbul bizim" diye bağırdı. Kürtçe ve Türkçe yazılı çeşitli dövizler taşıyan eylemcilerin renkli kostümleri, çalgıları ve dansları çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

Yaklaşık 2 saatte Tünel Meydanı’na ulaşan eylemciler adına okunan basın açıklamasında, "Mahalle baskısı, ırkçılık, cinsiyetçilik gibi her türden ayrımcı, faşizan ideoloji ile yoğurdunuz toplum, gezi direnişiyle bu kirli oyununuzu bozdu. Bir ay boyunca dünyaya kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini verdi. Polisiniz, sivil polisler aracılığıyla kurduğunuz mahalle baskınız ve nefreti kışkırtan politikalarınız hayatımızdan çıktığı andan itibaren eşitlikçi ve özgür bir toplumu hemen orada, bulunduğumuz yerde kurabileceğimizi gördük. Üzgünüz özgürlüğün tadını aldık. Umudumuzdan vazgeçmiyoruz" denildi.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi.