BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

60 gün uyumamış!

Efsane pop kralı Michael Jackson’ın ölümüyle ilgili, ailesi ve yapım şirketi AEG Live arasında süren davada, sıra dışı bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Duruşmada tanık olarak dinlenen Harvard Medical School’un uyku uzmanlarından Dr. Charles Czeisler, ünlü şarkıcının son 60 gününü REM evresi (uykunun rüya görülen bölümü) olmayan uykularla geçirdiğini iddia etti.

Czeisler’e göre Jackson, ‘uyumama’ rekoru kırmış ve bu nedenle ölmüş olabilir. NASA, CIA ve Rolling Stones’un uyku danışmanlığını da yapan Czeisler,  Jackson’ın REM evresinden yoksun uykular uyumasının nedeninin, doktoru Conrad Murray tarafından verilen propofol isimli uyku ilaçları olduğunu belirtti.

Efsane şarkıcının son günlerinde gözlemlenen; şarkı sözlerini unutma, paranoya, kendi kendine konuşma, sesler duyma, ciddi kilo kaybı gibi şikâyetlerini değerlendiren Doktor Czeisler, “Bay Jackson’da görülen bu semptomlar kronik bir uyku yoksunluğu döneminden sonra görülen semptomlarla örtüşüyor.” dedi.

İnsanların REM’siz uykuya en fazla 80 gün dayanabildiğini hatırlatan Czeisler, ünlü şarkıcının dünyada şimdiye dek iki ay boyunca REM evresiz uyku uyuyarak hayatına devam eden ilk ve tek insan olabileceğini ifade etti. Jackson, 50 konserlik ‘This Is It’ turnesiyle dünyanın en büyük konser rekorunu kırmaya hazırlanırken 25 Haziran 2009 tarihinde hayatını kaybetmişti. Ailesi, yapım şirketi AEG aleyhine dava açmıştı..