BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy’de ODTÜ protestosu

İstanbul Kadıköy'de, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisindeki yol projesini protesto etmek ve buna karşı çıkan ODTÜ’lülere destek vermek için bir eylem gerçekleştirildi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisindeki yol projesini eleştirmek ve buna karşı çıkan ODTÜ’lülere destek vermek için İstanbul Kadıköy’de eylem gerçekleştirildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında parkta bulunan çadırların polis müdahalesi ardından ortadan kaldırılması sonrası İstanbul’un farklı noktalarında oluşturulan ‘Park Forumları’nın çağrısıyla düzenlenen eylem kapsamında göstericiler, akşam saatlerinde Altıyol’daki Boğa Heykeli’nin önünde buluştu.

Kadıköy içinde dolaşarak eyleme katılım çağrısı yapan grup daha sonra Boğa Heykeli’nin bulunduğu alana geri dönüp ardından da Kuşdili Çayırı’na gitti.

Göstericiler, eylem kapsamında Kuşdili Çayırı’na temsili olarak fidan dikti.

Eylem sırasında sık sık 'Diren ODTÜ, İstanbul seninle' sloganı atıldı.

Eylemde 16 Haziran günü İstanbul’da Okmeydanı’ndaki evinin yakınında polisin attığı bir gaz kapsülü ile yaralanmasından bu yana komada bulunan Berkin Elvan'la ilgili 'Uyan Berkin' sloganı da atıldı.

ODTÜ Rektörü tepki göstermişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler 18 Ekim gecesi ODTÜ arazisine girerek arazi içinden geçecek yol projesiyle ilgili çalışmalara başlamıştı.

İnşaat çalışmasına karşı 18 Ekim’den bu yana başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinde eylemler düzenleniyor.

Hafta içinde ODTÜ rektörü Ahmet Acar yol projesinin ‘bir oldu-bittiye getirilerek’ hayata geçirildiğini söyleyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, ODTÜ arazisindeki yol güzergahı çalışmalarına ilişkin, "İmar Kanunu'na göre, plan yürürlüğe girdiği andan itibaren her türlü iş ve işlemi yapabilirsiniz. Türkiye'deki bütün belediyelerin istisnasız uygulaması da budur. Herhangi itiraz olursa, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verilirse onun da gereği her zaman yapılabilir. Biz yasal olarak prosedürü yerine getirdik" demişti.