BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.390,37
HABER /  DÜNYA

Korsanlar ABD gemisine saldırdı

Beyaz Saray, Batı Afrika açıklarındaki korsanlık vakalarında görülen artıştan kaygılı

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Batı Afrika açıklarındaki korsanlık vakalarında görülen artıştan kaygı duyduklarını belirtti.

Carney, günlük basın brifinginde, Nijerya açıklarında Amerikan gemisine düzenlenen, iki Amerikalı denizcinin kaçırıldığı korsan saldırısıyla ilgili soru üzerine, "Sorunun güvenli biçimde çözümüne katkı sağlayabilmek için ilave bilgi almaya çalışıyoruz" dedi.

Sözcü Carney, "Daha genel anlamda, spesifik olarak Gine Körfezi'nde, Batı Afrika açıklarındaki korsanlık vakaları dahil olmak üzere deniz suçları vakalarındaki artıştan kaygı duyuyoruz. Korsanlık ve ilgili suçlarla mücadele için gereken kapasite ve siyasi iradeyi inşa etmek için Batı Afrika hükümetleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Carney, şu anki ana ilgilerinin, saldırıda kaçırılan iki Amerikan vatandaşının güvenli bir şekilde geri dönmesi olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da "Olayın bir korsanlık vakası olduğunu düşünüyoruz. Şu anda elimizde, bunun bir terör eylemi olduğuna işaret eden bir bilgi yok" dedi.

Harf, "bu sulardaki deniz suçlarına etkili biçimde karşı koyabilmelerine yardımcı olmak için Gine Körfezi ülkeleriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini" söyledi.