BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.413,27
HABER /  SPOR

Kadıköyde nefesler tutulacak

Beşiktaş, 24 yıldır kupada F.Bahçe'ye hem yenilmedi hem de elenmedi. 6 yıldır da Kadıköy'de Kanarya'ya geçit vermedi..

Abone ol

Derbiye 1 gün kala heyecan doruk noktasına çıkarken, Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı rakamlarda ve tarihte hep üstünlük sağladı. Daha önce iki takım Türkiye Kupası'nda 10 kez eleşti.

2 final, 3 yarı final, 4 çeyrek final, 1 kez de 4. turda karşı karşıya gelen ezeli rakiplerin, ilk üç eşleşmesinde F.Bahçe, son 7'sinde ise Beşiktaş turu geçti.

İki takımın kupalarda oynadığı maçlarda da Beşiktaş büyük üstünlük sağladı. Toplam 17 mücadelede, maçlardan 1'i hükmen olmak üzere 3'ünü F.Bahçe, 10'unu Beşiktaş kazandı. 4 maç berabere bitti. Beşiktaş'ın attığı toplam 24 gole, F.Bahçe 17 golle karşılık verdi.

MUHTEMEL ONBİRLER

FENERBAHÇE
Serdar, Ümit, Edu, Lugano, Önder, Tümer, Deniz, Aurelio, Tuncay, Alex, Kezman

BEŞİKTAŞ
Runje, Baki, İ.Toraman, G.Zan, Mustafa, Üzülmez
Ricardinho, Serdar, Delgado, Burak, Nobre

F.BAHÇE'NİN 24 YILLIK ÇİLESİ
En son 1982-83 sezonunda kupa sevincini yaşayan F.Bahçe, kupada siyah-beyazlı ekibe karşı 24 yıldır galip gelemiyor. F.Bahçe, rakibini en son kupayı aldığı sezondaki eşleşmede yendi.

KADIKÖY'DE KARTAL GÜLÜYOR
Siyah-beyazlı ekip, 6 yıldır rakibi F.Bahçe'ye Kadıköy'de de yenilmiyor. Beşiktaş, Kadıköy'de ezeli rakibiyle yaptığı ve hepsi de ligde olmak üzere son 6 maçı da yitirmezken, bu süre içinde 3 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

NASIL TUR ATLARLAR?
İnönü Stadı'ndaki ilk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, her türlü galibiyet ve beraberlikte Fortis Türkiye Kupası'nda finale çıkacak. Tur için kazanmak zorunda olan ev sahibi sarı - lacivertliler takıma 1-0'ın üzerindeki tek farklı galibiyetler de (2-1, 3-2, 4-3, v.b.) yetecek. Normal süre Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle biterse uzatmalara geçilecek, skor değişmezse turu geçen takımı penaltı atışları belirleyecek.

F.Bahçe dün itibariyle tam 2 bin 250 gündür galibiyete hasret kaldı. Kartal'ın, Kadıköy'deki maçlarda rakibine galibiyet sayısında da üstün.