BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Kızı alamayınca aileyi katlettiler

Berdel tartışması faciayla sonuçlandı. Taraflardan biri kızını vermeyince karşı taraf kurşun yağdırdı.

Abone ol

Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nde iki aile arasında ‘berdel’ anlaşmazlığından kaynaklanan husumet yüzünden 3 kişi öldürüldü, 1 kişi yaralandı.

Yazıhan İlçesi’nin İriağaç Köyü’nde ‘berdel’ yüzünden gerçekliştiği öne sürülen vahşet, iddiaya göre şöyle gelişti:

Şeyho Tay, 18 yaşındaki kızı Elif Tay’ı Mustafa Katı’nın oğlu Murat Katı ile evlendirirken, karşlığında kendi oğlu Suat Tay’a, Katı’nın 14 yaşındaki kızı G.K.'yı ‘berdel’ usulüyle almak için anlaştı. Ancak Katı ailesi, Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda öğrenim gören kızlarının küçük olduğunu ve okumak istediğini belirterek, Tay ailesine vermekten vazgeçti. Mustafa Katı, Tay aileden aldığı gelin karşılığında baba Şeyho Tay’a 5 bin YTL başlık parası verdi. Parayı alan Şeyho Tay, kızının karşılığında kız istemekte ısrar edince iki aile arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

MİNİBÜSTEKİ KIZA DOKUNMADILAR

İriağaç Köyü Karasu Mezrası’ndan bugün saat 11.00 sıralarında Mustafa Katı, dayısının oğulları Osman ve Ali Koç ile yakın akrabası Bilal Karakuş'u da yanına alarak, kızı G.K.’yi okuluna götürmek için minübüsle yola çıktı. Ancak köy çıkışında Şeyho Tay, oğulları Selim Tay ve Suat Tay ellerinde av tüfekleriyle minibüsün önünü kesip durdurdu. Baba ve oğulları minibüs içindeki Mustafa Katı, Ali Koç, Osman Koç ve Bilal Karakuş’un üzerinde av tüfeğiyle ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Mustafa Katı ile Ali ve Osman Koç olay yerinde ölürken, Bilal Karakuş ağır yaralandı. Saldırganlar minibüste bulunan ve berdel karşılığı alacakları G.K.’ye hiç dokunmadan kaçtı. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen köylüler, ağır yaralı Karakuş’u İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne götürdü.