BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyde liderlik eğitimi

Kadıköy Belediyesi'nden bir ilk daha. Koçluk ve Liderlik eğitimi belediyedeki yöneticilere de verilmeye başlandı.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirdi. ABD başta olmak üzere İngiltere, Belçika ve Dubai gibi ülkelerde uluslar arası şirketlerin verimliliği artırmak için çalışanlarına aldırdığı Koçluk ve Liderlik eğitimi belediyedeki yöneticilere de verilmeye başlandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de katıldığı eğitimlerde, belediye yöneticileri, çeşitli oyunlar oynayarak, karşılıklı sorular ve paylaşım sohbetleriyle çağdaş liderlik eğitimi aldılar. Türkiye de sadece özel şirketlere, işadamlarına ve siyasilere Koçluk yapan Ululararası Koçluk Federasyonu Üyesi Esra Akyüsek tarafından verilen eğitimlerde Kadıköy Belediyesi yöneticileri ders başı yaptılar. 4 Gün iki şer saat alınan eğitimler için yeniden öğrenci olan yöneticiler, eğlenceli geçen derslerde kimi zaman soru sorarak, kimi zamanda küçük oyunlar oynayarak, Kadıköylülere daha iyi nasıl hizmet üreteceklerini, kurum hedeflerini ve yeni bir vizyonu nasıl gerçekleştireceklerini hem teorik hem de pratik yöntemlerle öğrenmeye çalıştılar.

Eğitimlerin çok verimli geçtiğini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylülere daha kaliteli hizmet vermek için her zaman bir adım daha ileriyi planladıklarını kaydetti. İlk kez bir kamu kuruluşunun Koçluk eğitimi aldığını kaydeden Öztürk "Eğitimde öğrendiklerimizi uygulayarak Kadıköylülerin yaşadığı kentte daha mutlu olmalarını sağlayacağız. Eğitim bize faydalı oldu. Bu faydayı Kadıköylüler de anlayacak" dedi. Eğitime katılan diğer yöneticiler de öğrendiklerini uygulayacaklarını dile getirdiler.

İlk kez bir belediyeye Koçluk ve Liderlik eğitimi veren Esra Akyüsek ise koçların, bireylere geçmişlerinin üstesinden gelmek yerine, geleceklerini planlamalarına yardım sağladıklarını kaydetti. Akyüsek, bir kamu kuruluşunda koçluk eğitiminin alınmasının da son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Şimdiye kadar hep özel şirketlerde uluslar arası firmalarda bu eğitimi veriyordum. Kadıköy Belediyesi'nden böyle bir talep gelince şaşırdım. Bu da Türkiye de artık bir şeylerin olumlu yönde değişmeye başladığını gösteriyor. Belediye yöneticileri hizmet üretirken aldıkları bu eğitimden faydalanacaklar."