BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Kadavradan rahimle hamile kalmıştı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe: "Bebeğin varlığı kalp atışlarıyla devam ediyor ve hamililik süreci iyi gidiyor"

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert'in hamileliğiyle ilgili olarak, "Bebeğin varlığı kalp atışlarıyla devam ediyor ve hamililik süreci iyi gidiyor"" dedi.

Kurtcephe, edebiyat fakültesi binasının açılışında yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesi'nin sağlık alanında dünyanın lideri kabul edildiğini söyledi.

Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılan Sert'in hamileliğiyle ilgili yeni bilgiler geldiğini belirten Kurtcephe, "Aldığım bilgilere göre olumlu gelişmeler var. Her şey çok iyi gidiyor. Bebeğin varlığı kalp atışlarıyla gözüküyor ve hamililik süreci iyi gidiyor" diye konuştu.

DÜNYADA BİR İLK

Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011'de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.

Nakilden sonra genç kadının hamile kalabilmesi için tedavi sürecine devam edildi. Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte Sert için en iyi kalitede embriyolar donduruldu. Embriyoların rahme yerleştirilmesi için uygun bir an beklendi ve 2 Nisan'da embriyo transferi işlemi başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal tarafından bir süre önce yapılan açıklamada, Sert'in beklenen gebelik sonuçlarının "uyumlu" olduğu açıklandı.