BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kaçırılan pilotlar için hareket geçildi

Ramazan Bayramı'nı memleketi Erzincan'da geçiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotları ile ilgili diplomatik görüşmelerin başlatıldığını söyledi.

Abone ol

Bayram tatilini memleketi Erzincan’da geçiren Binali Yıldırım , Refahiye İlçesi'nde Bal Festivali’ne katıldı. İlçe girişinde hemşehrilerinin alkışları arasında karşılanan Bakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte davul- zurna eşliğinde halay çekti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Yıldırım, öğle namazının ardından Bayraktepe’ye çıktı ve burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları ile ilgili makamların çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Konu ile ilgili Lübnan eski Başbakanı Necip Mikati ile görüşme yaptıkları vurgulayan Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Kaçırılan pilot arkadaşlarımızla ilgili hadiseden sonra İçişleri ve Dışişleri Bakanlığımız gerekli diplomatik görüşmeleri başlattılar. Şu anda da bu görüşmeler devam ediyor. Aynı zamanda bizde kendi muhataplarımızla, Lübnan eski Başbakanı Necip Mikati ile bir görüşme yaptık. O da konuyla yakından ilgileniyor. Dilerim bu çabalar kısa sürede olumlu sonuç verir ve pilotlar serbest bırakılır. Pazarlık söz konusu değil. Sadece onlarla Lübnan resmi makamları gerekli temasları kurdular, çalışma görüşmeler bu yönde devam ediyor."

BAYRAMCILARI UYARDI

Bayram dönüşü yollardaki trafik yoğunluğu ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını anımsatan Binali Yıldırım, sürücüleri uyardı. Sürücülerin yorgun ve uykusuz kesinlikle yola çıkmamasına işaret eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok yoğun bir trafik Batı'dan Doğu'ya doğru aktı. Şimdi artık tekrar normal mesai günü geliyor. Yarından itibaren iş başı yapılacak. Vatandaşlarımız dünden itibaren dönüş yoluna gitmeye başladılar. Bugün de yoğun bir şekilde devam ediyor. Yarına kadar devam edecek özellikle bugün yoğun olacağını düşünüyoruz. Bunları göz önüne alarak arkadaşlarımıza karayollarında dönüş esnasında yol çalışması yapmamaları konusunda uyardık, işlere ara verdik. Vatandaşlarımdan istirhamım acele etmesinler. Acele ettikleri zaman eşlerini, dostlarını üzmesinler. Herhangi bir kazaya meydan vermesinler. Sağ salim memleketlerine ulaşsınlar. Yorgun yola çıkmasınlar. İyice dinlendikten sonra yola çıksınlar. Araç kullanırken kural ihlali yapmasınlar. Özellikle yollar çok iyi, son yıllarda sıcak asfalt kaplaması çok miktarda yapıldı. Şeytan dürtüyor. 'Aman işte biraz gaza basalım biran önce gidelim' diye. Ama bir anlık hata telafisi imkansız olan ölümle, Allah göstermesin sonuçlanacak bir felaketi de beraberinde getiriyor."