BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>"Pilotlarla ilgili pazarlık söz konusu değil"<br/>Ulaştırma Denizcilik ve Haberle...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

"Pilotlarla ilgili pazarlık söz konusu değil"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları ile ilgili pazarlığın söz konusu olmadığının altını çizerek, gerekli temasların sürdüğünü, en kısa sürede pilotların serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.
Bayram dönüşü yollardaki trafik yoğunluğuyla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Yıldırım, karayollarında yürütülen çalışmaları durdurduklarını sözlerine ekledi.

Bayram tatilinin bilançosu ağır oldu
Bayram tatilinin bilançosu ağır oldu. Yurt genelinde meydana gelen kazalarda 49 kişi hayatını kaybetti, 344 kişi yaralandı.
Bayramın ilk günü Yozgat’ta meydana gelen trafik kazasında ikisi bebek 4 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 3 kişi tedavi altına alındı. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu ise 27 kişi yaralandı.
Bayramın 2. günü Antalya Korkuteli-Elmalı karayolunda üç aracın karıştığı trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kazada yaralanan 2 yaşındaki çocuk da hayatını kaybetti. İzmir’in Urla ilçesinde ise iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.
Bayramın son gününde de kazalar eksik olmadı. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, otomobilin minibüse çarpması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Kastamonu’da ise otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Esenler Otogarı’nı hiç böyle görmediniz
Bayram tatilinin son gününde İstanbul’a dönüş çilesi de başladı. Esenler Otogarı’na girmeye çalışan otobüsler kilometrelerce kuyruk oluştururken, yolcular ise duruma isyan etti. Otobüsten bavullarını alanlar çareyi yürümekte buldu. Otogar girişindeki yoğunluk otobüs şoförlerini de bıktırdı.

Şile’de 2 kişi boğuldu
Tatil yoğunluğunun yaşandığı Şile’de denize giren 2 kişi boğuldu. Dün akşam saatlerinde Ağva Kurfallı Plajı’nda denize giren Mehmet Cansever, bir anda ortadan kayboldu. Cankurtaranlar tarafından sudan çıkartılarak hastaneye kaldırılan Cansever yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bugün ise Ağlayankaya Kömür Ayazması mevkiinde arkadaşlarıyla denize giren Mehmet Avcı boğularak hayatını kaybetti.

Cami ve işyerlerine dadanan hırsız kamerada
Gaziantep’in Nizip ilçesinde, 13 cami ve 2 ayrı işyerini soyan hırsız güvenlik kamerasına yakalandı. Polis ekipleri son 6 ay içerisinde cami ve işyerlerine dadanan hırsızı bulmak için düğmeye bastı. Hırsızlık anındaki görüntüleri zanlıyı ele verdi. Yakalanmamak için güvenlik kameralarının yönünü değiştirerek bağış kutularını bile çalan hırsız tutuklandı.
(İHA)