BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Kaçak müfettişlere dikkat

Edirne’de kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişi diye tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 kişi yakalanarak gözalt...

Abone ol

Edirne’de kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişi diye tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların inşaat firması sahiplerine sigortasız işçi çalıştırdıklarını gerekçe göstererek para tahsil ettiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Edirne’de E.Ö. ve KB., inşaat firma sahiplerine kendilerini SGK Bölge Müfettişi olarak tanıttı. Kendi adlarına düzenlenen sahte müfettiş kartı ve SGK belgeleriyle dolaşan şahıslar, gittiği firma sahiplerine sigortasız işçi çalıştırdıklarını, bu yüzden ceza keseceklerini söyledi. Dolandırıcıların, bu yöntemle çok sayıda firma sahibini dolandırdığı belirlendi.
Olay, bir inşaat firması sahibinin şüphelenmesiyle ortaya çıktı. Zanlıların hareketlerinden şüphelenen vatandaş, durumu polise bildirdi.

ÇOK SAYIDA SAHTE EVRAK BULUNDU
Bilgiler doğrultusunda yapılan operasyon sonucu zanlılar, İstanbul’dan kiraladıkları iddia edilen otomobilde yakalandı. Şehir merkezinde durdurulan zanlıların kullandığı otomobilde çok sayıda sahte evrak, SGK ile ilgili düzenlenmiş sahte evrak ve kimlik kartları ele geçirildi. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise 6 bin 895 TL paraya el konuldu.
Olayla ilgili gözaltına alınan E.Ö. ve K.B., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)