BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kaçak kampında isyan!

Kapıları ve camları yumruklayarak dışarı çıkmak isteyen kaçaklar polislere taş attı, yaşadıkları barınakları ateşe verdi.

Abone ol

Çıkan yangın sonucu dumandan zehirlenen 15 kaçak hastaneye kaldırıldı.

Çoğunlukla İranlıların bulduğu erkek bölümünde kalan 580 kaçak, sağlıksız koşullarda barındırıldıklarını iddia ederek kapıları ve camları kırmak istedi. Olayların büyümesi üzerine çok sayıda takviye ekip ve panzer kışlaya sevk edildi. Polis ekiplerine taş atan kaçaklar, battaniyeleri ateşe verdi. Yangın çıkması üzerine polis ekipleri kaçakları dışarıya çıkarmak istedi. Ancak dışarı çıkmayankaçaklar, polise taş atınca, polis ekipleri çareyi içeriye biber gazı sıkmakta buldu. Polis ekiplerinin biber gazı sıkmasıyla kaçaklar pencereden atlayarak teker teker dışarı çıkmaya başladı.

Alevlerin yükselmesi sonucu olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, dumandan etkilenen 15 kaçak ambulansla Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi ve Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dışarı çıkartılan mülteciler bir süre havalandırıldıktan sonra tekrar içeriye alındı. Olayla ilgili Soruşturma sürüyor.