BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kaç kız çocuğu fuhuşa zorlandı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki kaç kız çocuğumuz cinsel istismara maruz kalmış ve fuhuşa zorlanmıştır?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle Tbmm Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Taksim'deki Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nde küçük yaştaki kız çocuklarına fuhuş yaptırdıkları belirlenen kurumun müdürü ve iki müdür yardımcısının gözaltına alındığını belirterek şöyle dedi:

"İki ay önce kapatılan bir merkezin, iki yöneticisinin, olay gazetelere yansıyana kadar görevde kalmalarının gerekçesi nedir? Olay gazetelere yansımadığı takdirde çocuklarımızı fuhuş şebekelerine kurban edenler gözaltına alınmayacaklar mıydı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yapılan ihbarlar neden zamanında değerlendirilmemiştir?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, küçük yaştaki çocukların fuhuşa zorlandığı ile ilgili aldığı ihbarları zamanında neden değerlendirmemiş, gerekli tedbirleri neden almamıştır?

Toplumu derinden sarsan ve toplumda endişe yaratan olayın tüm sorumluları gözaltına alınmış mıdır?

Fuhuş çetesi içerisinde bulunan tüm şahısların kimlikleri belirlenmiş midir?

Operasyon kapsamında kaç kişi gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınanlar içerisinde bazı polis amirleri ve memurlarının da bulunduğu iddiaları doğru mudur?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü olayı neden kamuoyundan saklamışlardır?

Sorumluluğu bulunan tüm yetkililer derhal görevden alınacaklar mıdır?

İstanbul'un semtleri, mahalleri ne zaman uyuşturucu, arazi ve fuhuş çetelerinden kurtulacaktır?"