BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,54
ALTIN 2.379,18
HABER /  DÜNYA

Kabil kana bulandı

Afganistan’ın başkenti Kabil, bombalı saldırıyla sarsıldı. Olayda, ilk belirlemelere göre 1 Afgan askeri hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ...

Abone ol

Afganistan’ın başkenti Kabil, bombalı saldırıyla sarsıldı. Olayda, ilk belirlemelere göre 1 Afgan askeri hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Afganistan Savunma Bakanlığı, bomba yüklü araçla gerçekleştirilen eylemin gelecek hafta ABD ile güvenlik anlaşmasının müzakere edileceği Loya Jirga Meclisi yakınlarında meydana geldiğini bildirdi. Savunma Bakanlığı yetkilisi General Muhammed Zahir Azimi ise, saldırının hedefinin Afgan Ulusal Ordusu’na ait bir zırhlı araç olduğunu söyledi.
Patlama sonrasında çevredeki onlarca araç hurdaya döndü. Görgü şahitleri, patlamanın ardından yerde yatan çok sayıda ceset gördüklerini söyledi. Görgü şahitlerinden Faruk Cavid, "Evde oturuyorduk. Büyük bir patlama oldu. Evlerin camları kırıldı. Dışarı çıktık. İnsanlar panik içinde etrafta koşuşturuyordu. Her yer yaralı doluydu" diye konuştu.
Bu arada, patlamanın Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’nin ABD ile yapılacak anlaşmanın nihai taslağının tamamlandığını açıklamasından hemen sonra meydana gelmesi dikkat çekti.
(İHA)