BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  DÜNYA

Joe Biden telefonda coştu

Yeni belediye başkanı Marty Walsh’ı tebrik etmek isteyen Biden, aynı isimde başka bir kişinin numarasını aradı.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD’nin Boston kentinde salı günü gerçekleşen belediye seçimlerini kazanan adayı kutlamak isterken bir gafa imza attı.

Olayı anlatan Marty Walsh, salı gecesi Beyaz Saray’daki santral operatörünün kendisini aradığını ve Biden’in kendisiyle görüşmek istediğini belirtti. Walsh yanlış kişiyi aradığını söylemelerine rağmen, operatörün telefonu bağladığını anlattı.

Biden’in telefonda ilk söylediği cümlenin, “Seni p...! Başardın!” olduğunu ifade eden Walsh, ABD Başkan Yardımcısına yanlış numarayı aradığını söyleyip doğru numarayı bulmak için yardım etmeyi teklif ettiğini belirtti.Öte yandan Biden’in yanı sıra iktidardaki Demokrat Parti yöneticilerinden Debbie Wasserman Schultz ve Minneapolis Belediye Başkanı R.T. Rybak de yanlış Marty Walsh’i aradı.

Joe Biden’in yanlışlıkla aradığı Marty Walsh de siyasete yabancı değil. Walsh, daha önce Demokrat senatör Ted Kennedy’nin asistanı olarak görev yaptı.Walsh, Biden’in yanlış numarayı çevirmesini anlayışla karşıladığını, Boston’da aynı isimde pek çok kişi bulunduğunu ifade ederek, “Benim bildiğim bu isimde en az sekiz kişi daha var” şeklinde konuştu.