BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.451,41
HABER /  DÜNYA

Tramvayda piyano keyfi

Antalya’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Piyano Festivali’ne dikkat çekmek amacıyla benzeri görülmemiş bir uygulama başlatıldı....

Abone ol

Antalya’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Piyano Festivali’ne dikkat çekmek amacıyla benzeri görülmemiş bir uygulama başlatıldı. Işıklar-Müze hattı arasında hizmet veren nostalji tramvayına bir piyano yerleştirildi ve bu piyano yolcuların kullanımına açıldı.
Ünlü piyanist Fazıl Say’ın sanat yönetmenliğindeki 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 8-30 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Geçen yılki sloganı ’Şehirde Müzik Var’ ile devam festival öncesinde Işıklar- Müze hattı arasında hizmet veren nostalji tramvayına yerleştirilen piyano büyük beğeni topladı. Tramvayın orta bölümüne monte edilen piyano yolcular tarafından da çalınabiliyor.
Yolcular, Mecdude Başakıncı Ortaokulu öğrencisi 10 yaşındaki Elif Işıl Karakaş’ın piyanosundan çıkan melodilerle keyifli bir yolculuk yaptı. Tramvaydaki piyano resitaliyle şehirdeki festivale dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Küçük piyanistin melodileri ile sanata yolculuk yapan yolcular, bu anlarını fotoğraflamayı unutmadı. 5.5 yıldır piyano çaldığını söyleyen Elif Işıl Karakaş, "Tramvayda piyano çalmak çok keyifli. Değişik ve güzel bir duyguydu. Yolcular itinayla dinliyor. Çalarken tramvayda olduğumu fark etmedim bile. Piyanoyu çok seviyorum. Büyüyünce ünlü bir piyanist olacağım" diye konuştu.
Yolcular da uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirtti.
Michael Camilo, Vladimir Spivakov, Aziza Mustafa Zadeh gibi isimlerin katılacağı 14’üncü Antalya Piyano Festivali 8-30 Kasım arasında gerçekleştirilecek.
(İHA)