BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.408,21
HABER /  DÜNYA

Bu mahallede her evin bahçesi aile mezarlığı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yıllar öncesinden gelen alışkanlık, her evin bahçesinde aile mezarlığı oluşmasına sebep oldu. <br/>Mahallede ...

Abone ol

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yıllar öncesinden gelen alışkanlık, her evin bahçesinde aile mezarlığı oluşmasına sebep oldu.
Mahallede mezarlık olmadığı için cenazelerini evlerinin bahçelerine defneden mahalle sakinleri, 1 yıl önce belediye tarafından kurulan mezarlığa ise tek bir defin bile yapmadı. Yılların birikimiyle mahallede 30’a yakın evin bahçesinde aile mezarlığı oluştu.
Gazipaşa ilçesinin Bakılar Mahallesi’nde yıllardır süren mezarlık krizi bir türlü bitmiyor. Mahalle sakinlerinin cenazelerini kendi aile mezarlıklarına defnetmeleri sonucu mahallede 30’un üzerinde aile mezarlığı oluştu. Mahalle Muhtarı Nizamettin Arıcan’ın gayretleri sonucu, daha önce Gazipaşa Belediyesi tarafından tahsis edilen 6 dönümlük arazi düzenlenerek mezarlık haline getirildi. Şadırvanı, tuvaleti, musalla taşı konan mezarlık 1 yıldır hizmette ancak o günden bugüne mezarlığa hiç defin yapılmadı.

"MAHALLELİ TERCİH ETMİYOR"
Mahalle Muhtarı Arıcan, bu sorunu yıllar önce tespit ettiklerini ve sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını söyleyerek, “Yapmış olduğumuz girişimler sonucu Belediye yetkilileri, tahsis edilen araziyi düzenleyerek hizmete açtı. 6 dönümlük arazi mezarlığa dönüştürüldü. Yaklaşık 1 yıldır bu mezarlık hizmette ancak mahalle halkından bir talep olmadı. Bu süre içinde mahalle sakinlerinden vefat edenler oldu ancak bu mezarlığa defin yaptırmadılar. Kullanılmayan mezarlık bu nedenle atıl bir hal aldı. Mahalle halkının cenazelerini buraya defnetmeleri için uğraş veriyoruz. Sizin vasıtanızla bir kez daha mahalle halkına sesleniyorum” dedi.

"RAĞBET YOK"
Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilisi Peyzaj Mühendisi Koray Taş, kendilerine iletilen talep doğrultusunda çalışma yaparak mezarlığı hizmete açtıklarını söyledi. Tuvaleti, şadırvanı ve musalla taşı konulan mezarlığın kullanılmadığından dert yanan Taş, “Ne yazık ki 1 yıldır bu mezarlığa hiç defin yapılmadı. Daha önceden bir mezarlık olmadığı için insanların cenazelerini kendi arazilerine defnetmesi normal gibi görünüyordu ama şimdi mezarlık var. Buna rağmen kimse buraya gelmiyor. Eski alışkanlıklar sürüyor. Mahalle halkını bu alışkanlığından ne zaman vazgeçeceğini bilmiyoruz” diye konuştu.
(İHA)