BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanıktan 'Nuri Alçoluk' iddia!

Ergenekon duruşmasında dinlenen gizli tanık şaşırtıcı bir iddia bulundu...

Abone ol

256 sanıklı Ergenekon duruşmasında dinlenen gizli tanık "Akdeniz", bir zamanlar Nuri Alço'lu Türk filmlerinde olduğu gibi, kolayla uyutulup, bademciklerinin alındığını iddia etti.

Olayın Genelkurmay'da geçtiğini de öne süren "Akdeniz", "Aynı gün eve giderek eski eşime de pasta götürmüşler, rahatsızlandı" dedi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 61'i tutuklu 256 sanıklı Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında dinlenen gizli tanık "Akdeniz", 1998 yılında JİTEM'le ilişkisi olduğunu belirtirken, aldığı tehditler konusunda Genelkurmay'a giderek bilgi verdiğini belirtti ve şu iddiayı ortaya attı: "O akşam yarım bardak kola ikram edildi. Sabah kalktığımda bademcik ameliyatı olmuştum." Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki dünkü duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz katılmadılar.

NAMAZINDA İNSANIM

Sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonundaki ekrana yansıtılan gizli tanık Akdeniz dinlendi. Akdeniz, 1998 yılında JİTEM elemanlarıyla temasının olduğunu söyledi. 2 yıl Ankara Aydınlıkevler'deki karargâhlarında JİTEM elemanlarıyla görüştüğünü belirten Akdeniz, şunları söyledi: "Namazında bir insan olmama rağmen 1998 yılında tarihi eser kaçakçılığına girdik. Televizyonda deşifre olduk. Bir kaç gün sonra kapımın önü kurşunlandı. Emniyet ilgilenmedi. Ardından Genelkurmay'a giderek tehditler aldığımı söyledim. Komutanla tanıştırıldım. Dinler hakkında sorular soruldu. O akşam yarım bardak kola ikram edildi. Sabah kalktığımda bademcik ameliyatı olmuştum. Aynı gün eve giderek eski eşime de pasta götürmüşler. O pastadan yiyen eski eşim de rahatsızlık geçirdi. Bana Ergün Poyraz'ın kitaplarını okuttular. Seçilmişlerin yanlış olduğunu, dinin yanlış kullanıldığını söylediler."

RÜYAMDAN GÖRDÜM

JİTEM elemanları olan Ömer, Ayhan isimli kişilerle görüştüğünde, kendisinden Nakşibendi tarikatı içinde silahlı grup tespit ettiklerini, bu konuyu araştırmasını istediklerini de iddia eden Akdeniz, gidip gelmesine rağmen Nakşibendi tarikatında silahlı grup tespit etmediğini belirtti. Kendisinin aynı zamanda bilişim teknolojisi uzmanı olduğunu belirten Akdeniz, şunları ekledi: "İnternet siteleri hazırladım. 50-100 DVD getirdiler. Propaganda amaçlı bunların tüm kesimlere duyurulacağını söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk olmadığına dair yazılar vardı. Dini, namazı çok farklı anlatan bir kitap verildi. Yayınlamadım. Hayatımda Ak Parti'ye hiç oy vermedim. Manevi olarak bunlardan rahatsız olduğum için savcı Zekeriya Öz'e giderek ifade verdim. Ayrıca 2007 yılında seçimlere 3-4 gün vardı. Hatta size komik gelecek ama hayatımda Ak Parti'ye hiç oy vermemiş birisi olmama rağmen o gün rüyamda Ak Parti'nin iktidar olacağını gördüm." Akdeniz, hep rüya gördüğünü belirterek "Ben istihareye yattım Başbakan'ın eşini gördüm. Bir daha istihareye yattım. Yine Başbakan'ın eşini gördüm. Bir daha yattım Ak Parti'nin oy yüzdesini gördüm" diye konuştu.