BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Jeotermalli Agua Park sezonu açıyor

Simav Eynal Kaplıcalarında 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu Türkiye’nin ilk ve tek jeotermalli Agua Parkı, 5 Haziran’da sezonu açıyor.

Abone ol

Sıcak yaz günlerinde tatilcilere serinleme fırsatı sunan Kütahya Simav Eynal Kaplıcalarında 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu Türkiye’nin ilk ve tek jeotermalli Agua Parkı, 5 Haziran’da sezonu açıyor.

İlçe merkezine 4 kilometre mesafede belediyenin işlettiği Agua Park, sezon öncesi elden geçti. Açılış öncesi son hazırlıkları gözden geçirmek için Eynal Kaplıcalarına giden Belediye Başkanı Kasım Karahan, yaklaşık bir aydır süren iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi, işletme müdürü Cemil Baybuk’tan bilgiler aldı.

10 yıl önce hizmete giren jeotermalli agua parkta bu güne kadar hiçbir iyileştirme çalışması yapılmadığını anlatan Belediye Başkanı Kasım Karahan, tatilcilere sağlıklı bir ortamda hizmet sunmak için bu yıl su parkında iyileştirme çalışmaları yaptıklarını bildirdi. Havuzun tabanındaki seramiklerin değiştirildiğini ve kaliteli sağlık hizmeti için suyun sürekli temizliği için kimyasallarla zenginleştirildiğini anlatan Kasım Karahan, elden geçirilen su parkının 5 Haziran 2010 Cumartesi gününden itibaren yaz boyunca vatandaşlara hizmet sunmak için sezonu açacağını kaydetti.

Bünyesinde 3 büyük, iki de küçük su kaydırağının bulunduğu Eynal Agua Parkının bölgede tek olma özelliği taşıdığını ifade eden Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk, 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu Türkiye’nin ilk ve tek jeotermalli Agua Parkının denize gidemeyenler için alternatif oluşturduğunu kaydetti.

Hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Baybuk, su parkının 5 Haziran Cumartesi günü sezonu açacağını söyledi. İşletme Müdürü Cemil Baybuk, 0-7 yaş gurubu çocuklardan ücret alınmadığını bildirdi. Büyüklere 7, 14 yaşa kadar olan çocuk ve öğrencilerden girişte 3,5 lira ücret alındığını ifade eden İşletme Müdürü Cemil Baybuk,
Eynal Agua Parkı haftanın pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi günü bayanlara, diğer günlerde erkeklere hizmet verdiğini söyledi.