BIST 10.392
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.410,53
HABER /  GÜNCEL

Japonya'da kayıpları bulma operasyonu

Japonya'nın kuzeydoğusundaki deprem ve ardından gelen tsunami sırasında kaybolan kişilerin cesetlerinin bulunabilmesi amacıyla üç günlük yoğun bir arama operasyonu başlatılıyor.

Abone ol

Deprem ve tsunamide kaybolan insanların veya cesetlerin bulunabilmesi için binlerce askeri personelin katılımıyla, gemi ve helikopterlerin desteğinde arama yapılacak.

Operasyon daha çok sular altında kalmış olan kıyı kesimlerinde ve nehir ağızlarında yürütülecek.

Japonya'daki deprem ve ardından gelen tsunami, 11 binden fazla insanın ölümüne yol açmıştı. 16 Binden fazla insan hala kayıp.

Bu arada Japonya yetkilileri, Fukuşima nükleer enerji santrali yakınında yaşayanların tahliyesinin "uzun erimli olacağını" açıklandı.

Hükümet sözcüsü, santraldeki reaktörlerden birinin yakınında, yeraltı suyunda yüksek düzeyde radyasyon saptanması üzerine bu açıklamayı yaptı. Santralden yüksek düzeyde radyasyonlu su yayılmaya devam ediyor.

Santrali işleten TEPCO şirketi, görevliler için yeterli sayıda radyasyon ölçme aleti olmadığı için, santralde yapılması gereken ancak az önem taşıyan işlerin ertelendiğini duyurdu.

Fukuşima santrali yakınındaki bölgeden tahliye edilen onbinlerce insanın birçoğu, geçici barınaklarda yaşıyor.

BBC Tokyo Muhabiri Mark Worthington, tahliye sırasında yanlşarına pek az eşya alarak evlerinden ayrılmış olan bu insanların, yakında evlerine dönemeyeceklerinin kesinleştiğini aktarıyor.