BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dev gökdelene korkutan rapor!

İşadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın, mirastan mahrum bıraktığı oğlu Mehmet Tatlıcı'dan, tereke davasının görüldüğü mahkemeye rapor: Binanın kiriş ve kolonlarının güçlendirilmesi gerekli

Abone ol

İşadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın vefatının ardından varisleri arasında yaşanan miras kavgasına şimdi de deprem boyutu eklendi.

Tatlıcı'nın ilk evliliğinden olan kanuni mirasçısı oğlu Mehmet Tatlıcı, tereke davasının sürdüğü mahkemeye, İTÜ'den alınan bir deprem raporu verdi. Raporda 22 yıldır bir türlü bitirilemeyen ve otel yapılması planlanan İstanbul Zincirlukuyu'daki Tat Towers'ın, deprem yönetmeliğine uymadığı belirtiliyor. Mehmet Salih Tatlıcı'nın Şubat 2009'da 79 yaşındayken yaşamını yitirmesinin ardından, ünlü işadamının ilk eşinden olan çocukları, miras dışı bırakıldıkları gerekçesiyle dava açtı.

BENİ EVİMDE TEHDİT ETTİLER

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre Mehmet Salih Tatlıcı'nın mahkemece açıklanan vasiyetinde, ilk eşinden olan oğullarını miras dışı bırakmasının gerekçesi şöyle açıklandı: "12 Eylül 1988 günü, beni evimde ziyaret edip hakaret ettiler. Ölümle tehdit ettiler. Bu nedenle eşim Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı kanuni miras paylarını tam olarak alacaklardır. Oğullarım Ali, Ahmet ve Mehmet Tatlıcı hiçbir şekilde kanuni mirasçı sıfatını taşıyamayacaktır. Nurten ile Uğur Tatlıcı, kendi miras paylarına ilave olarak diğer kanuni mirasçıların paylarını da alacaktır." Böylece işadamının 4 milyar dolarlık servetinin 3 milyar dolarlık kısmı, 1992'de evlendiği ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya kaldı.

OTEL YAPMAK İSTİYORLAR

Tereke davası sürerken, Tat Towers'ın Kuveytli Al Tanmya International Invesment ve Asvvar Joint Real Estate tarafından otel yapılmak üzere 49 yıllığına kiralanacağı bilgisi üzerine harekete geçen Mehmet Tatlıcı, Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu deprem raporuyla suç duyurusunda bulundu. Raporda, 34'er katlı 2 bloktan oluşan binaların deprem yönetmeliğine uygun olmadığı belirtiliyor. İnşaat yüksek mühendisleri Prof. Dr. Kaya Özgen, Prof. Dr. Özkan İşler ve Yüksek Mimar Prof. Dr. Nihal Arıoğlu'nun hazırladıkları üç sayfalık raporda, binanın iskanının olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer veriliyor: "Bugünün koşullarında binaya iskân verilebilmesi için yürürlükteki 2007 tarihli deprem yönetmeliğine uyulması gerekmektedir. Mevcut proje, dönemi gereği 1975 tarihli yönetmeliğe göre hazırlanmıştır. Deprem yönetmeliğinde 1998 ve 2007 tarihleri arasında, binaların güvenliğini ön gören kapsamlı değişiklikler yapılmıştır. 1998 tarihli yönetmeliğe dayalı bir rapor hazırlandı. Bu durumda mevcut sistemin yürürlükteki yönetmeliğe göre hesap ve kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu kontrollerde yetersiz görünen kolon, kiriş, perde güçlendirmesi yapılması zorunludur."

Mehmet Tatlıcı'nın deprem raporu ve miras davasıyla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz Uğur Tatlıcı ve avukatı Ahmet Köksal Bayraktar ise görüşme talebimize cevap vermediler.

İŞÇİSİYLE AŞK YAŞAMIŞTI

Mehmet Salih Tatlıcı, 43 yıl önce, evli ve üç çocuk babasıyken, yanında çalışan İstanbullu Rum bir ailenin kızı olan Marika Bahçıvanoğlu'na âşık oldu. Eşinin boşanmayı reddetmesi üzerine uzun yıllar Marika Bahçıvoğlu'yla ilişkisini sürdüren Salih Tatlıcı, 1988'de Medeni Kanun değişikliğinden yararlanarak eşi Bedriye Tatlıcı'ya boşanma davası açtı. 1991'de boşanmalarından bir yıl sonra da, Marika yerine Nurten adını alan Bahçıvanoğlu'yla evlendi.