BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Japonya Başbakanı'nı mest eden Erdoğan anısı

Marmaray açılış töreninde konuşan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Olimpiyat yarışında Erdoğan'ın bir tavrından çok etkilenmiş.

Abone ol

İNTERNET HABER - Marmaray'ın açılış töreninde projenin tüp geçit kısmını tamamlayan Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe de yer aldı. Abe törende Erdoğan'ın çok etkilendiği bir hareketini anlattı ve 'yürekten etkilendim' dedi.

Abe konuşmasına Cumhuriyet bayramını kutlayarak başladı ve Erdoğan'ın Olimpiyat yarışlarında onu mest eden hareketini anlattı;

BANA GELİP SARILINCA

"Sayın Başbakan Erdoğan ile görüşmemizde Olimpiyat rekabetindeydik. Biz o zaman kim kazanırsa kazansın kaybeden olmayacak diyorduk. Erdoğan olimpiyat seçiminde Tokyo kararı verildiğinde Başbakan Erdoğan herkesten önce yanıma gelip bana sarıldı. Başbakan Erdoğan işte o an sizin gösterdiğiniz samimi dostluk karşısında yürekten etkilendim.

Sayın Başbakan bunun ne büyük hayal olduğunu anlattı ve mutlaka katılmamı istedi. Bugün burada bulunmaktan onur duyuyorum çünkü Sayın Başbakana verdiğim sözümü tutmuş bulunuyorum."

BÜTÜN DÜNYA ÖVGÜYLE SÖZ EDİYOR

Bu proje için imkansız denildiğini duyduğunu belirten Abe, "Tünel inşaatının sorumlusu nasıl başardınız diye sorulduğunda 'vazgeçmemek' demiştir. Bu inşaatın ne kadar zor başarıldığını gösteriyor. Projede çalışan Türk ve Japonlar sizin başarınızdan bütün dünya övgüyle söz ediyor. Nesiller boyunca tarihe kalacak bir projenin ortağı olarak Japon firma seçildiği için bir kez daha Türkiye'ye teşekkür ediyorum" dedi.

screen-shot-2013-10-29-at-4.00.33-pm.png