BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.414,36
HABER /  GÜNCEL

Japon yardım meleği dayanamadı

Yıkılan Bayram Otel'in enkazından yaralı kurtarılan kadının, 3 kişilik Japon yardım ekibi ile Van'a gelen Miyuki Konnai olduğu öğrenildi

Abone ol

Van merkez ile depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesi ve köylerde çalışma yürüten Japon yardım ekibinden iki kişi dün yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kaldı.

Saatler enkazdan sağ kurtarılan iki Japon görevliden biri ise hastanede yaşamını yitirdi.

Van merkez ile depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesi ve köylerde çalışma yürüten Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu.

Kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.

Japon yardım ekibinden Yumeka Ota ülkesine dönerken Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki'nin Van'da kaldığı, Bayram Otel'e yerleştiği öğrenildi. Dün 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan otelin enkazından yaklaşık 5,5 saat sonra kurtarılan Japon kadının Miyuki Konnai olduğu ve İpekyolu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

13 SAAT SONRA O DA KURTARILDI AMA

Van'da dün meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, yaklaşık 13 saat sonra, Japon yardım organizasyonundan doktor Atsushi Miyazaki'ye ulaştı.

Açılan koridordan Atsushi Miyazaki'yi belirleyen ekipler, depremzedeye serum takarak, kalp masajı yaptı. Boyunluk da takılan Miyazaki'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle bulunduğu yerden müdahale edildi.

Yaklaşık 15 dakika süren kalp masajının ardından Miyazaki, ambulansa taşındı. Ancak Miyazaki'nin bedeni yaşadığı şoka dayanamadı ve hastanede yaşamını yitirdi.