BIST 10.294
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.406,46
HABER /  GÜNCEL

Japon kadın sanat eğitimi için İstanbul'a yerleşti

İstanbul'da bir yıl kalarak iğne oyası ve tel kırma eğitimi alacak olan Japon Sasaki, ülkesinde bu alanda kurs açmayı hedefliyor.

Abone ol

İğne oyası ve tel kırma eğitimi almak için bir yıllığına İstanbul'a yerleşen Japon Kanako Sasaki, ülkesine geri döndüğünde bu alanda kurs açmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'ndan (İSMEK) yapılan açıklamaya göre; Tokyo'da yaşayan ve 8 yıldır sık sık Türkiye'ye gelen Sasaki, burada iğne oyası ve tel kırma sanatıyla tanıştı. Bu el sanatının inceliklerini öğrenmeye karar veren Sasaki, öncelikle Japonya'da iki yıl Türkçe eğitimi aldı. Daha sonra Türkiye'de bununla ilgili eğitim alabileceği yerleri araştıran Sasaki, İSMEK'te kurs açıldığını öğrendi.

İSMEK'teki kurslara katılabilmek için bir yıllığına İstanbul'a yerleşen Sasaki, haftanın iki günü iğne oyası ve tel kırma eğitimlerine devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sasaki, Türk el sanatlarına hayran olduğunu dile getirdi. Sasaki, İSMEK Ataşehir Kayışdağı Kurs Merkezinde haftada bir gün iğne oyası, bir gün de tel kırma eğitimi almaya başladığını anlatarak, sınıf arkadaşlarının ve usta öğreticilerin kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.

Ülkesine dönünce Türk sanatlarını tanıtmak için bir kurs açacağını bildiren Kanako Sasaki, "Bu sanatları çok iyi öğrenmek için İSMEK'e geldim. Japonlar Türkiye'yi, Türk sanatlarını çok iyi bilmiyorlar maalesef. Onlara Türk sanatlarını ve Türk halkını tanıtmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Hikayesini duyanların çok şaşırdığını belirten Sasaki, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Kendimi evimde, ülkemde hissediyorum. Eşimden kilometrelerce uzaktayım. O benim adıma çok mutlu. Çünkü sevdiğim bir iş için buradayım ama beni çok özlüyor" değerlendirmesinde bulundu.