BIST 9.554
DOLAR 32,49
EURO 34,57
ALTIN 2.479,88
HABER /  GÜNCEL

Jandarmadan gizli tanığa tehdit iddiası!

İnönü Üniversitesi'nin eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'na suikast planladığı iddialarının gizli tanığı jandarma tarafından tehdit mi edildi?

Abone ol

Mehmet Ülger'in, İnönü Üniversitesi'nin eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'na suikast planladığı iddialarının gizli tanığı 'Adıyaman' jandarma tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Malatya'da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturmada ifade veren gizlik tanık Adıyaman, Battalgazi Jandarma Komutanlığı'na bağlı görevliler tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye'nin önünü açacak kritik davalarda konuşan gizli tanıkların tehditlerle susturulma girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Zirve Yayınevi Davası'nda Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade veren gizli tanık Adıyaman, "2007 yılında dönemin İl Alay Komutanı Mehmet Ülger'in, İnönü Üniversitesi'nin eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'na suikast planladığı" iddiasının ardından tehdit edildiğini öne sürdü. Battalgazi Jandarma Komutanlığı'na bağlı görevlilerin kendisini ölümle tehdit ettiklerini savunan gizli tanık, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gizli tanık önceki günlerde Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadede, eski Rektör Fatih Hilmioğlu için suikast planlandığını belirtmişti. Suikastı dönemin İl Alay Komutanı Mehmet Ülger'in planladığını belirten gizli tanık ifadesinde, eski rektörün öldürülmesi için "Hilmioğlu'nun başörtüsü karşıtı görüşlerini' gerekçe göstererek kendisini ikna etmeye çalıştığını anlatmıştı. Gizli tanık Adıyaman'ın anlattığı plana göre; Ülger, Rektör Hilmioğlu'nu Malatya'daki Özka Tesisleri'ne çağıracaktı. Gece tesisten çıkışı sırasında da Kalaşnikof ile taranıp öldürülecekti. Fatih Hilmioğlu'nu öldürmesi planlanan gizli tanık ise eylemden sonra yaya olarak uzaklaşacak ve silahı parçalayıp Yazıhan Köprüsü'nden suya atacaktı. Adıyaman ifadesinde Ülger'in birtakım kirli planları olduğunu, kendini kullandığını fark ettiğini ve cinayeti işlemekten vazgeçtiğini dile getirmişti. Gizli tanık, o dönemde hükümete karşı tavırlarıyla sivrilen Rektör Hilmioğlu'nun infazı ile hükümetin zor duruma düşürülmesinin hedeflendiğini belirtmişti. İfadeler doğrultusunda yapılan çalışmada, suikast için bir mağarada gömülü bulunan silah bulunmuştu.

Gizli tanık, 'Bugüne kadar neden bu konuda sustunuz?' sorusuna ise "Mehmet Çolak ve Mehmet Ülger, Zirve Yayınevi cinayeti kapsamında tutuklanınca ben de artık çekinecek bir şeyimin kalmadığını düşündüm. Çünkü kendilerinden korkuyordum." sözleriyle anlatmıştı.