BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

İzmir'deki yangın yürekleri ağza getirdi

İzmir'in Buca ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangın NATO'ya ait askeri alanı da tehdit etmeye başladı. Yangının cephanelik için de tehlike oluşturduğu belirtildi.

Abone ol

İZMİR'de ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede çok geniş bir alanda etkili olmaya başladı. Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen alevler NATO'ya ait askeri alana doğru yayıldığı belirtilirken, yangın 8 saatlik zorlu mücadele sonrası söndürüldü.

Buca ilçesinde ormanlık alanda dün akşam saatlerinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Çok geniş bir alanda etkili olan ve bir evin yanarak kül olduğu yangın için bölgede alarm verildi.

YANGINA HAVADAN TAKVİYE

Yangını İzmir Orman İşletme Müdürlüğü’nden arazözlerin yanı sıra yüzlerce orman işçisi ile çevre ilçelerdeki itfaiye ekipleri ile karadan müdahale edilirken, 4 yangın söndürme helikopteri ile 2 yangın söndürme uçağı da havadan takviye verdi.

CEPHANELİĞE YAKLAŞTI

Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen hızla yayılan alevlerin NATO’ya ait askeri alana doğru yayıldığı ve cephaneliğe yaklaştı. Yangın 8 saatlik bir çalışmanın ardından NATO cephaneliğine ulaşmadan zorlukla söndürüldü. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

HUZUREVİ TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin tehdit ettiği ve bahçesine kadar ulaştığı Buca Huzurevi Bakım ve Rehabiltasyon merkezi tahliye edildi. 

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Emniyetin, yangınla ilgili sabotaj ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi.