BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de mülteci taşıyan tekne battı: 58 ölü

Türkiye üzerinden kaçak yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen Orta Doğulu mültecileri taşıyan tekne İzmir açıklarında battı, 58 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Türkiye üzerinden kaçak yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen Orta Doğulu mültecileri taşıyan bir tekne İzmir açıklarında battı, 58 kişi hayatını kaybetti.

Menderes ilçesi açıklarında batan tekneden 46 kişi de sağ kurtuldu.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ahmetbeyli mahallesi Baradan mevkisinde saat 05.30 sularında kaçak göçmen taşıyan 12 metre uzunluğundaki bir teknenin, sahilden yaklaşık 50 metre uzaklıktaki kayalıklara çarparak battığı" belirtildi.

Kurtarılan 46 kişi arasında bulunan tekne kaptanı ve yardımcısı, kaza ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Vali vekili, Anadolu Ajansı'na, "eldeki bilgiler ışığında teknede toplam 104 kişi olduğunun hesap edildiğini" söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada, teknede bulunanların Filistin ve Suriye uyruklu kaçak göçmenler olduğu belirtildi.

Açıklamada 15 kişinin tekne içinde, 43 kişinin de denizde boğularak hayatını kaybettiği kazada, 44 kişinin yüzerek sahile çıktığı, iki kişinin ise güvenlik güçleri tarafından kurtarıldığı ifade edildi.

Kazadan kurtulanların Ahmetbeyli Jandarma Karakolu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiği, iki kişinin ise tedavileri yapılmak üzere Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.