BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

El bombaları yağmur gibi yağdı!

Afyonkarahisar’da görgü tanığı köylülerin yaptığı açıklamalar felaketin boyutunu ortaya koyuyor...

Abone ol

Afyonkarahisar’da dün akşam 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda 25 askerin şehit olduğu patlamada, kışlaya 500 metre uzaklıkta bunun Ataköy Mahallesi ile Kışlacık Köyü’nün kesiştiği noktada bulunan Çiflik Mevkii’ne çok sayıda el bombası düştü. Polis ve jandarmanın bölgede yoğun güvenlik önlemi öldü.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ 

EL BOMBALARI BAHÇEYE UÇTU
Mühimmat depolarının kapı kirişleri dahi patlamanın şiddetiyle yerinden fırlayarak tarlalara kadar uçtu. Tarlalara ulaşan kapı kirişlerinden biri de bölgede geçimini çiftçilikle sağlayan Veli Koç’un otomobilinin üzerine düştü. Koç’un otomobilin ön camı patladı ve tavanı çöktü. Gece patlama sesiyle irkildiklerini anlatan Veli Koç, "Bir anda evin çatılarına taşlar düşmeye başladı. El bombaları bahçeye, tarlaya yağmur gibi yağdı" diye konuştu.

Kışlacık köyünde yaşayan Kadir Bahçe (63) patlama anıyla ilgili verdiği bilgide, patlama sırasında yoğun bir ateş bulutu oluştuğunu, evlerin camlarının kırıldığını, çatılara askeri mühimmat parçaları düştüğünü söyledi.

Evinin çatısında dört ayrı noktada delik oluştuğunu belirten Bahçe, “Bazı elektrik telleri koptu. Köyde elektriksiz evler var. Evlerin çatılarında büyük çukurlar var. Bir an önce hasar tespit çalışmalarının yapılmasını istiyoruz” dedi.