BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL

AK Parti ve MHP anlaştı

AK Parti ve MHP Erken yerel seçim tarihi için 27 Ekim 2013 tarihinde uzlaştı

Abone ol

AK Parti ve MHP, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması için ortak Anayasa değişiklik teklifi verme konusunda uzlaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınması konusundaki Anayasa değişiklik teklifine destek aramak için MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Vural, yerel seçimlerin öne alınması ve Ekim ayının son Pazar günü yapılmasına ilişkin daha önceki uzlaşmalarının hukuki bir sonuca ulaştırılması konusunu değerlendirdiklerini söyledi. 'Milletimize hayırlı olsun. Demokrasi çalışıyor, millet egemenliği işleyecektir' diyen Vural, Anayasa değişikliği için prensipte mutabakata vardıklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli de, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin daha önce mutabakata vardıklarını, bugün de konuyu daha ayrıntılı değerlendirdiklerini söyledi. Canikli, 'Bu Anayasa değişikliğinin, geçici madde ihdası yoluyla yapılmasının uygun olacağı kararına varıldı. 27 Ekim tarihinde önümüzdeki mahalli yönetim seçimlerinin yapılmasını kararlaştırdık. Bu çerçevede birlikte yani AK Parti ve MHP tarafından müştereken imzalanacak bir Anayasa değişiklik teklifinin TBMM Başkanlığına birlikte verilmesi kararı da ortaya çıktı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Canikli, teklifi Meclis açılmadan vermeyi uygun gördüklerini belirterek, MHP ve AK Parti'nin hazırladığı metinleri birbirlerine verdiklerini ve ortak metinle birlikte teklifi vereceklerini söyledi. Vural da, 'Önümüzdeki hafta neticeleneceğini düşünüyoruz' dedi.

Vural ve Canikli ayrıca, değişiklik teklifinde sadece 'seçimlerin 2013 yılı Ekim ayının son Pazar günü yapılması'na yönelik geçici bir madde olacağını, başka bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.