BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de kritik isim tutuklandı!

İzmir'de gözaltına alınanlar arasında bulunan 13 generalden Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de aralarında bulunduğu, 10'u tutuklandı.

Abone ol

Yapılan operasyonlarla gözaltına alınan çeşitli rütbelerden şu ana kadar 65 kişi gözaltına alınmış, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmişti.

Gözaltındakilerin emniyetteki sorgularında örgütsel tavır göstererek, "Ben hiçbir şey bilmiyorum. Hiçbir şeyi kabul etmiyorum" ibarelerini kullanarak ifade verdikleri kaydedildi.


İŞTE PLANIN AYRINTILARI

Öte yandan darbe planının İzmir ayağı da ortaya çıktı. İzmir'de cuma akşamı aynı saatlerde 4 üst düzey komutanın da rehin alındığı öğrenildi. Bu dört komutanın ismi açıklanmazken, kısa süre sonra darbe girişimi başarı olmayınca bu isimlerin teker teker serbest bırakıldığı edinilen bilgiler arasında.

İZMİR BÖYLE ÖNLENDİ

Darbe planının başka bir ayrıntısı da yine İzmir'le ilgiliydi. İzmir'de de birçok kışlada darbe hazırlığı olduğu, tutuklanan komutanların görevlerinin başında bekledikleri, diğer illerde başarılı olması durumunda kendilerinin de harekete geçeceğini ve önemli noktaları ele geçirecekleri belirlendi. İzmir'de 23.30 itibariyle kışlaların önüne TOMA araçları konarak toplu çıkışlar engellendi.