BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'ın yanındaki Mehmet Dişli şoke etti

Org. Hulusi Akar'ın kurtarıldıktan sonra da yanında olan Tümg. Mehmet Dişli'nin bildiriyi imzalatmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Darbe karşıtları tarafında görünen Akar'ın hep yanında olan Dişli hakkında ayrıntılar şoke etti.

Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, tutuklanan Mehmet Dişli'nin Hulusi Akar'ı kurtarma operasyonu sonrasında helikopterle Çankaya Köşkü'ne kelepçeli geldiğini, Akar'ın yanındaki isim olduğunu belirtmişti.

Detaylar ise bugün ortaya çıkıyor. Mehmet Dişli'nin 15 Temmuz günü boyunca karargahta olduğu, Org. Akar'ın yere yatırılıp elleri kelepçelendiği sırada da yanında olduğu öğrenildi.

KARARGAHI O YÜRÜTTÜ

Darbe karşıtı olarak görünen Dişli'nin, Akar'a, "Komutan direnmeyelim, ne olur imzalayın" diyerek ikna etmeye çalıştığı belirlendi.  Karargahta yapılanların da Mehmet Dişli tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

500 KİŞİLİK LİSTE

Darbeciler tarafından hazırlanan 500 kişilik listede Akın Öztürk Genelkurmay 2. Başkanı olarak yer alıyordu.

Sıkıyönetim kanunu, atamaları ve emirler yazan ve listeleri hazırlayanın Personel Daire Başkanı Mehmet Partigöç olduğu belirlendi. Hazırlanan listede, tüm illere atanan sıkıyönetim komutanları da yer alıyordu. Bu isimler savcıların elinde bulunuyor.

HULUSİ AKAR KURTARILDIKTAN SONRA YANINDA O VARDI

Tümgeneral Dişli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın Akıncı Üssü'ne düzenlenen operasyonla kurtarıldıktan sonra Çankaya Köşkü'ne helikopterle geldiğinde yanındaki isimdi.

AK PARTİLİ ABİSİ ŞABAN DİŞLİ: KARDEŞİM DE OLSA...

Darbeyi organize eden ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalatmaya ikna etmeye çalışan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi AK Partili Şaban Dişli, "Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa asla ve asla duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir" dedi.

Twitter'da açıklamalarda bulunan Şaban Dişli, "Biz Türkiyemiz ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın emrindeyiz. Liderimiz dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa asla ve asla duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir. Biz ölümüne darbeye hayır dedik demeye devam edeceğiz" dedi.

MEHMET DİŞLİ KİMDİR?

Mehmet Dişli, 2015’teki Yüksek Askeri Şura toplantısında tümgeneral unvanına sahip oldu. 2011 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 66'ncı mekanize Tugay Komutanlığı’na atanmış, daha sonra Genel Kurmay başkanlığı Proje Dairesi Başkanlığı'na atanmıştı. Son olarak Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.