BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  MEDYA

FETÖ'cü askerlerle ilgili şok iddia! Her 3 generalden biri...

TSK içinde bir grup askerin darbe girişiminde bulunması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan TSK içindeki FETÖ ile bağlantısıyla ilgili şok iddialarda bulundu.

Abone ol

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası, Türkiye'de özellikle askeri kurumlarda çok sayıda operasyon düzenlenmiş ve çok sayıda önemli isimler gözaltına alınmıştı.

FETÖ ile bağlantısı olan askerlerin, üst rütbelilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından akıllara şu soru geldi.

ŞOK İDDİADA BULUNDU

TSK içindeki paralel yapılanma tamamen temizlendi mi? Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan konuyla ilgili şok iddialarda bulundu. Şardan bugünkü köşesinde bu konu ile ilgili önemli bir detayı paylaştı ve "Her 3 generalden birinin Gülen'le teması var" dedi. İşte Şardan'ın yazısının ilgili bölümü...

GÜLEN GRUBUNDAN SORUMLU 700 KİŞİ VAR

Bu soruşturmada ortaya çıkarılan başka bir konu “TSK içinde görev yapan ve Gülen grubunda sorumlu düzeyde 700 kadar ismin
varlığı” oldu.

3 GENERALDEN BİRİ GÜLEN'LE İRTİBATLI

Kumpas soruşturmasıyla ilgili görüştüğüm bir kaynak, halen TSK’da her 3 general veya amiralden birisinin Gülen cemaatiyle temasının bulunduğunun anlaşıldığına dikkati çekti.

GÖZALTILAR BUNU DOĞRULADI

Zaten, başarısız darbe girişimi sonrasında TSK mensuplarına yönelik başlatılan gözaltı ve tutuklama sürecinde çok sayıda general ve amiralin bulunması bu bilgiyi doğrular nitelikte ne yazık ki.

GÜLENCİ YAPI HAREKETE GEÇTİ

Operasyonun yeni aşamasını Yüksek Askeri Şûra’dan (YAŞ) önce önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğine yönelik sinyaller, TSK’daki Gülenci yapının harekete geçmesine neden oldu.

Bu general ve amirallerin soruşturma kapsamında YAŞ’ta tasfiye edilecek olması, Gülen grubunun en güvendiği ve güçlü yerlerden birisi olan TSK’daki etkinliğinin sona ermesi anlamına gelecekti."