BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün Hakan Fidan kini! Meğer darbe gecesi MİT'te...

MİT'e yapılan saldırıda hedefin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğu ortaya çıktı. Başarılı olsalardı Hakan Fidan'ı kaçıracaklardı.

Abone ol

15 Temmuz 2016 darbe girişiminde FETÖ askerlerinin hedefindeki isimlerden biri de Hakan Fidan'dı. Daha önce de yargı yoluyla Hakan Fidan'ı gözaltına almak isteyen cemaat hatırlanacağı gibi bu amacına ulaşamamıştı.

Darbe gecesinde de gözaltına alınacakların en başına Hakan Fidan'ın ismi yazılmış.

Bunun için de o gece MİT'i hem havadan hem de karadan ablukaya aldılar. Bordo bereliler tarafından korunan MİT'e girmek planladıkları gibi kolay olmadı. Yoğun bir karşılık alan darbeciler MİT'i bombalasalar da içeri giremediler.

Hakan Fidan darbe gecesinde yaşananları 'sabaha kadar çarpıştık" sözleri ile özetledi. MİT binasının çarpışma sebebiyle ağır hasar aldığı öğrenildi.

İÇERİ GİRSELER HAKAN FİDAN'I KAÇIRACAKLARDI

Darbeciler kan dökmekten çekinmedikleri MİT saldırısında şayet içeri girebilseler Hakan Fidan'ı kaçıracaklardı.

CEMAATİN HAKAN FİDAN KİNİ

Hakan Fidan Fethullah Gülen cemaatinin baş hedeflerinden biri. Daha önce de yargı yoluyla Hakan Fidan'ı gözaltına almaya kalkmışlardı. Bu olay tam da Erdoğan ameliyat için masaya yattığı anda olmuştu. Erdoğan cemaatin bu girişimini ameliyat masasında alınca kendi makam aracını yollamış ve 'asla teslim olma' demişti.

Cemaat gözünü öyle karartmıştı ki MİT'in kapısına yandaşı olan polislerini yığmıştı. Hakan Fidan da nöbetteki bordo berelileri 'İçeri girmek isteyen olursa vurun' emrini vermişti. Hakan Fidan'a o gün ulaşamayan FETÖ ve örgütü darbe gecesinde bir kez daha bunu denedi. Yine hüsrana uğradı.