BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

İzmirde final sevinci

Fortis Türkiye Kupası final maçının İzmir'e alınması kentte büyük sevince neden oldu

Abone ol

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak Fortis Türkiye Kupası final maçının İzmir Atatürk Stadı'na alınmasının ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, kararın İzmir'e verilen değeri gösterdiğini belirtti.

Sadıklar, İzmir'in kısa süre önce aynı günde 3 milli maça ev sahipliği yaparak, organizasyon konusundaki becerisini ortaya koyduğunu kaydetti.

Fortis Türkiye Kupası finalinin İzmir'de oynanmasına karar veren Futbol Federasyonu'na teşekkür ettiklerini belirten Sadıklar, şöyle konuştu:

''Bu karar İzmir'e verilen değeri ve altyapısının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. İzmir, Üniversite Oyunları organizasyonu kapsamında önemli bir tesis atılımı yaptı. Bu organizasyon mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi. Son olarak Ümit, A2 ve A milli takımların aynı günde yaptıkları maçlardan da alnının akıyla çıkan İzmir, Fortis Türkiye Kupası finalini hak etmişti. Yine dört dörtlük bir organizasyon olması için hemen çalışmalara başladık.''

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 3 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacak Fortis Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapacak İzmir Atatürk Stadı, 1971 yılındaki Akdeniz Oyunları organizasyonu çerçevesinde inşa edildi. 70 bin seyirci kapasitesiyle ''Türkiye'nin en büyük stadı'' diye bilinen Atatürk Stadı'na koltuk yerleştirilmesiyle kapasite 57 bine düştü.

Son olarak UNIVERSIADE 2005 kapsamında yenilenen stadın seyirci kapasitesi 51 bin oldu.